Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Stávkuje vám pračka? Tyto opravy zvládnete i bez odborníka!

  • Pračka má závadu? Než zavoláte opraváře, zkuste problém zvládnout sami.
    31. srpna 2014 | 06:00

    Těžko si člověk představí, že mnohé naše prababičky právaly ještě na valše v neckách. Dnešní domácnost by bez pořádné pračky snad ani nemohla fungovat. Občas se může vyskytnout problém, který ale s našimi radami nejspíš dokážete vyřešit i samy!

  • Když skáče

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Jestli vaše pračka při praní skáče nebo vibruje, a přitom je nová, podívejte se, jestli byla odstraněná přepravní pojistka (informace a vše další o tom najdete v návodu na použití). Když se tak stalo, dávejte pozor, aby byla vaše pomocnice umístěná rovně, případně pod ni položte gumovou podložku.
  • Když neodčerpává vodu

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Často je tento problém zapříčiněný ucpáním uzávěru, případně je ucpané odtokové sítko. Na jeho pročištění v první řadě odpojte pračku od elektriky a připravte si lavór na zachycení vody a potom teprve otevřete dvířka uzávěru, odkud vede hadice. Nechte odtéct zachycenou vodu, odstraňte sítko a umyjte ho pod tekoucí vodou. Někdy ale odčerpávání brání i ohnutá nebo o něco přiskřípnutá hadice.
  • Když vytéká voda

    ...
    Autor: profimedia.cz
    V první řadě zkontrolujte, jestli je odtoková hadice pořádně upevněná nebo jestli není natržená. V prvním případě ji stačí pořádně upevnit anebo dotáhnout závity přítokové hadice, ve druhém případě ji určitě vyměňte za novou.
  • Když dělá

    ...
    Autor: Miele
    Když neobvykle hlasité zvuky při praní nezpůsobují knoflík nebo zipy na oblečení, které právě perete, je pračka pravděpodobně přeplněná. Plňte ji jen tak, aby se vám tam vždy vešla vztyčená dlaň.
  • Když je cítit

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Praní při nízkých teplotách sice šetří energii, ale bohužel se přitom i rychleji množí bakterie. Přístroj proto nechte občas prát naprázdno, bez prádla, při 95 stupních Celsia. A do střední nádržky na prášek přidejte 2 deci jablečného octu nebo univerzální prací prostředek. Po každém praní nechávejte dvířka praček otevřená.
  • Když nic nefunguje

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Jestli je stroj zapojený v elektřině a pojistka na dveřích taky funguje, a přesto nezačne prát, možná se nějaký kus oblečení zasekl ve dveřích. Může to být i zastavení vody. Když voda v odtokové hadici začne téct zpátky, způsobí to, že se pračka vypne. Zkuste ji naklonit na bok, aby voda mohla odtékat.
    Potom už by měla skvělá pomocnice fungovat zase dobře.

    A jestli nezabere nic?Tak holt volejte opraváře, nedá se nic dělat!

Autor: rie
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...