Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Jak složit tričko v 5 sekundách? Naučíme vás to!

Video se připravuje ...
Naučte se i vy složit tričko za pár sekund!
VIDEO: Adam Balažovič/Lenka Chvostová
13. srpna 2014 | 06:00

VIDEO: Máte už plné zuby složitého a nudného skládání triček? Naučte se to udělat třemi jednoduchými tahy. Podle našeho video návodu to zvládne každý. Vyzkoušejte to a už nikdy nebudete trička skládat jinak!

Přestože nejde o žádnou novinku, udělala jsem si malý průzkum a zjistila jsem, že nikdo v mém okolí tenhle praktický a vážně vychytaný způsob nezná. Ženy trička skládají starým osvědčeným způsobem, který je ale dost pracný a zabere zbytečně moc času. A náš kameraman mi prozradil, že trička rovnou hází do skříně tak, jak je sundá ze sušáku.

Jak na to, krok za krokem:

Tričko pečlivě rozprostřete na rovnou hladkou podložku. K tričku se postavte tak, abyste horní část trička (tu s výstřihem) měli po pravé ruce. A nezapomeňte, že začínat budete na té vzdálenější straně. Nadechněte se, a můžete jít na to.

1. Uchopte látku mezi prsty cca 5 - 6 centimetrů od výstřihu. Představte si na povrchu látky pomyslnou čáru vedoucí až k dolnímu okraji trička, kudy bude procházet sklad.

2. K této čáře si vytyčte kolmici zhruba v polovině výšky trika. Tam, kde se pomyslné přímky protnou, uchopte druhou rukou látku mezi prsty.

3. Pravou ruku přeložte i s látkou až na spodní kraj trika a v tom místě chyťte látku uchopte.

4. Oběma rukama tričko zvedněte a současně vraťte ruce do původní polohy.

5. Tričko lehce protřepejte, aby se urovnaly sklady, a položte na podložku. Nakonec ho přeložte přes vyčuhující rukáv tak, aby vznikl konečný obdelník.

Video se připravuje ...