Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

7 způsobů, jak použít fén jinak, než na vlasy

  • Zapomeňte na to, že fén je jen na vysoušení vlasů.
    8. června 2014 | 06:00

    Fén má doma snad každá žena, ale věděla jste, že se dá použít i k jiným účelům, než k vysoušení vlasů? Tady je sedm věcí, se kterými vám může pomoci a budete se divit, k čemu všemu vám může skvěle posloužit.

  • S fénem se skvěle uklízí


    fén
    Autor: Shutterstock.com
    Potřebujete rychle uklidit? Pak si na pomoc vezměte fén. Nastavte jej na studený vzduch a odstraňte s ním prach ze zaprášených polic, aniž byste z nich musela všechno pracně uklízet.
  • Odstraňte s fénem samolepky


    Děti byly nadšené, puntíky vydržely lepit i dlouhé hodiny
    Autor: profimedia.cz
    Polepily vám děti dveře nebo skříně samolepkami a vy je chcete sundat? Na to je nejlepší vzít si fén. Nastavte jej na teplý vzduch, samolepky nahřejte a pomalu začněte sundávat. Přitom stále teplý vzduch žeňte pod samolepku. Uvidíte, jak hravě to s tímhle pomocníkem zvládnete.
  • Opravte si fénem sprchový závěs


    fén
    Autor: Shutterstock.com
    Máte doma plastový sprchový závěs, na kterém se častým používáním udělaly nevzhledné záhyby a vrásky?  Nastavte fén na horký vzduch a chvíli jím každou vrásku nahřívejte a ona se zázračně vyrovná. Jen si dejte pozor, abyste fén nedržela příliš blízko, mohlo by se vám totiž stát, že si PVC prostě propálíte.
  • Fén vyzmizíkuje skvrny od voskovek


    malba
    Autor: Shutterstock.com
    Jak dáte dítěti do ruky pastelky, může nastat velký problém. Možná i vám vaše ratolest pomalovala dveře nějakým abstraktním dílkem, které se vám zrovna nezamlouvá. Jestliže k tomu použilo voskové pastelky, máte vyhráno. Za pomoci fénu a jeho teplého vzduchu vosk nahřejte a pak jen jednoduše setřete hadříkem namočeným v jarové vodě.
  • Potřebujete opravit brýle? Pomůže vám fén


    brýle
    Autor: Shutterstock.com
    Ne, neděláme si legraci. Díky fénu si můžete jednoduše upravit tvar plastových brýlí vám přesně na míru. Za pomoci horkého vzduchu nahřejte nožičky brýlí a ohněte je do požadovaného tvaru.
  • Fén v kuchyni


    dort
    Autor: Shutterstock.com
    Napadlo by vás někdy, že můžete fén potřebovat třeba i v kuchyni? Jestli ne, tak dávejte pozor, fén vám totiž skvěle poslouží při výrobě dortů, řezů a vůbec všeho, na čem je poleva. Zapněte fén, aby foukal studený vzduch, zrychlíte tak proces tuhnutí polevy až o polovinu.
  • Usušte si nehty fénem


    nehty
    Autor: Shutterstock.com
    Fén vám může skvěle pomoci i při lakování nehtů. Zapněte jej na teplý vzduch a usušte si s ním každou vrstvu zvlášť. Lak bude nejen rychleji suchý, ale také déle vydrží.

Klíčová slova:  praktická žena, bydlení, fén, nehty
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...