Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

O kvalitní sedací soupravu se bát nemusíte

2. června 2014 | 00:00
Prezentace klienta |

Nejvyužívanějším nábytkem je v mnoha českých domácnostech sedací souprava. Pokud chceme, aby dlouho vydržela a zároveň byla stále v dobrém stavu, musíme si vybrat sedačku s pevnou konstrukcí, kvalitním potahovým materiálem a kvalitní pěnou v sedácích.


Dlouhou životnost sedaček podporuje použití látek s tzv. nešpinivou úpravou. Fyzikální vlastnosti čalounění jsou vylepšeny pomocí teflonu, který způsobuje vodoodpudivost. Protišpinivá úprava tak zabraňuje proniknutí tekutin do potahové látky. Při drobné nehodě, rozlití nebo ušpinění potahu se nemusíte chytat za hlavu, ale stačí dojít pro hadřík a jarovou vodou nečistotu setřít.

Autor: Montero

Kvalita potahu se určuje podle odolnosti proti otěru

Výrobce značkového nábytku Montero firma Intermont s.r.o. nabízí šest set druhů textilií v různých druzích materiálů, tkaní a barev. Látky určené pro nábytkářský průmysl jsou dnes na velmi vysoké úrovni. Životnost potahu udává parametr, který se nazývá odolnost proti oděru a je udáván v otáčkách. Tato hodnota udává stupeň odolnosti proti "ošoupání" látky, otáčky v tomto případě znamenají počty otěrů zjištěné při testování v laboratorních podmínkách. Čím vyšší číslo, tím samozřejmě lépe. Při výrobě sedacích souprav spolupracuje firma Intermont s německým výrobcem. „Všechny typy sedacích souprav jsou testovány, takže přesně víme, co všechno sedačka vydrží. Při výrobě jsou používány kvalitní kůže a látky s velmi vysokým stupněm odolnosti proti oděru. Některé látky bez problémů zvládnou dvě stě padesát tisíc otáček. Pro představu – laminátové podlahy se prodávají od třiceti dvou tisíc otáček,“ popisuje majitel Vladimír Kubeš. Na vybrané látky dává firma Intermont pětiletou záruku.

Autor: Montero

Maximální komfort, který vydrží

Vyplatí se tak investovat nejen do kvalitního potahu, základem pro kvalitní sedací soupravu je i pevná kostra. Při výběru sedačky proto dbejte, aby konstrukce byla z pevného materiálu, například z bukového dřeva. Vysoce kvalitní studená pěna a vlnité pružiny zajistí, že po sedácích budu moci vaše děti skákat a sedačka vám bez vady vydrží, výškově nastavitelné područky a podhlavníky dodají vaší relaxaci pravý pocit pohody a uvolnění. Tento pocit si můžete vychutnávat dlouhá léta, protože sedací soupravy dodávané firmou Intermont opravdu vydrží.

Autor: Montero

Ve firemních prodejnách v Praze Průhonicích Čestlicích (naproti Aquaparku) a v Krucemburku na Vysočině jsou vystaveny sedací soupravy na největší ploše v České republice. Můžete si na sedačky sednout, lehnout, osahat si je. Ochotný personál vám ukáže, jak se sedací soupravy dají lehce přestavět. Stavebnicový systém umožňuje navrhnout sedací soupravu do jakéhokoliv prostoru a hlavně přesně podle vašich představ. Nejste tedy omezeni rozměry svého pokoje. Nechte si zdarma připravit grafický návrh přesně na míru.

Autor: Montero

Video se připravuje ...