Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Máte alergii? Vyberte si vhodné matrace a nábytek

31. března 2014 | 11:43
Prezentace klienta |

Alergickou reakci vyvolávají roztoči, kteří se mohou držet například v posteli nebo v tkaninách sedacích souprav. Alergickou reakci mohou vyvolat také lepidla a chemické látky obsažené v novém nábytku.

S matracemi a nábytkem českého výrobce Montero se vám podaří maximálně ochránit vás i vaši rodinu. Montero je značka bezpečného nábytku a matrací z nejnovějších materiálů současnosti.

Autor: Montero
Kvalitní materiál je základem. Ať už se jedná o nábytek vyrobený z ekodřevotřísky, nebo o polštář a matrace vyrobené z různých druhů pěn. Právě nekvalitní materiál nábytku a matrací může vyvolat alergickou reakci a způsobit nemalé obtíže. V České republice je přes 800 000 alergiků, velké množství je mezi dětmi a dospívajícími. Při výběru vybavení pokoje bychom měli být velmi důslední, protože se každodenně budeme s námi vybraným materiálem dostávat do kontaktu.

Alergickou reakci mohou vyvolat lepidla obsažená v nábytku. Pokud byla ekodřevotříska vyrobena v České republice nebo v Německu, můžete si být stoprocentně jisti, že se jedná o opravdu kvalitní materiál, který splňuje veškeré zdravotní předpisy. „Čeští a němečtí výrobci jsou tvrdě nastaveni na kontroly a nedovolí si někde pochybit,“ zdůrazňuje český výrobce nábytku Vladimír Kubeš a popisuje, jak se pozná kvalitní výrobek:  „Když zvednete ekodřevotřísku vyrobenou u nás, ucítíte objemovou hmotnost materiálu. Vezmete-li ekodřevotřísku vyrobenou jinde, bude ve většině případů lehčí. A to proto, že obsahuje méně dřeva a více lepidla.“ Zvláště při výběru nábytku pro děti je potřeba si uvědomit, co kupujeme. Český výrobce dětských pokojů Montero je zárukou kvalitního nábytku s trvalou hodnotou.

Polštář, který likviduje roztoče

Polštáře a matrace jsou zdrojem roztočů. V posteli trávíme minimálně šest hodin denně, proto bychom měli spát ve zdravém prostředí, které eliminuje projevy alergie. Polštáře vyrobené z nejnovějších speciálních pěn jsou navrženy pro alergiky, ale také umožňují správné uložení krční páteře a hlavy. Novou generací viskoelastických pěn jen je pěna BIO FREEPUR. Je vyrobena z rostlinných olejů s bioaktivním vybavením GREENFIRST. Tento materiál umí zlikvidovat roztoče, takže je vhodný pro alergiky. Bioaktivní úprava na bázi přírodních esencí z citrónu, levandule a eukalyptu maximalizuje možnosti zdravého spánku. Potahy matrací a polštářů jsou snímatelné a pro jejich údržbu je stačí vyprat na 60°C. Více informací vám rádi poskytnou specialisté ve firemní prodejně českého nábytku Montero v Praze Čestlicích.

Neváhejte investovat do zdravého spánku.



Video se připravuje ...