Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Jak působit na děti pomocí nábytku

17. března 2014 | 00:00
Prezentace klienta |

Pokud nemáte přesnou představu, jaký typ nábytku pro svoje dítě zvolit, nechte se inspirovat  osvědčenými zkušenostmi. Specialisté na výrobu českého značkového nábytku Montero navrhli několik řad dětských pokojů s různými doplňky, které umožní dětem trávit čas v příjemném a podněcujícím prostředí.

Na barvy zvlášť pozitivně reagují děti. Neznamená to, že by dospělí byli vůči barvám imunní, ale vzájemnou kombinací barev lze na děti nenápadně a účinně působit. Ve starověkém Řecku pracoval Hippokrates při léčbě pacientů s barvami a dával je do souvislosti s lidskou psychikou. Sami si vzpomeňme, jak na nás působí barevné uspořádání v cizích místnostech.

Autor: Montero

V dětském pokoji hraje důležitou roli barva nábytku, protože ta je vnímána v kontextu stropu, stěn a podlahy. Za ideální lze považovat tři druhy barevnosti dětského nábytku. Bílá, která je reprezentována desénem břízy a javoru, jemně žlutá s hnědým žíháním, což je například desén smrku a hnědá, tedy desén olše. Výhoda desénu javoru a břízy je v tom, že nábytek je možné kombinovat s jakýmikoliv barvami, působí čistě a vzdušně a dává možnost použít kontrastní barvy na stěny pokoje. Smrkový nábytek působí velmi příjemně a teple, vyjadřuje harmonii s přírodou. Odborníci doporučují strop ladit do vanilkové barvy, aby připomínala sluneční oblohu. Nábytek desénu olše je nadčasový a velmi svěže působí v kombinaci barev vanilkové, pomerančové a meruňkové.

Autor: Montero

Zkusme se na barvy podívat ještě podrobněji. Pro děti s problémy koncentrace je vhodný pokoj se žlutými stěnami a nábytkem řady MIKI. Žlutá barva podporuje myšlení a je vhodná také pro děti s problémy ve škole. Dětský pokoj MIKI je v desénu olše, je vyroben z kvalitních eko dřevotřískových laminovaných desek s vysoce odolnými ABS hranami. Oblá hlavová a nožní čela jsou bezpečnostním prvkem nábytku, vhodným doplňkem je skluzavka se schody, které mají úložný prostor.

Autor: Montero

Děti, které se bojí nadpřirozených bytostí a probouzejí se strachem, potřebují bílý nábytek, který navozuje pocit jistoty a zbavuje strachu ve chvíli samoty. V desénu bříza je vyráběna nábytková řada BOLZANO. Bílá barva umožňuje kombinaci jakýchkoliv barevných doplňků – barvy podlahy, stěn, povlečení.

Pokoj laděný do červené barvy evokuje touhu po pohybu a podporuje neposednost. Červené stěny s nábytkovou řadou PEDRO vyrobenou ze smrkového masivu doporučujeme pro děti, které mají nedostatek energie.

Autor: Montero

Pokud si nevíte rady s vhodnou kombinací nábytku a barevností pokoje, svěřte se do rukou odborníků. Vyškolení pracovníci vám rádi poradí s výběrem vhodného nábytku značky Montero a pomohou vám vyladit i ty nejmenší detaily.

Video se připravuje ...