Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

5 tipů, jak zatočit se "zabordelenou" domácností

  • Úklid
    15. února 2014 | 13:00

    Použité igelitové tašky, roztomilé plechové krabičky, vytrhané recepty z časopisů... Mezi schováváním věcí, které by se ještě mohly hodit a nesmyslným hromaděním zbytečností je jen tenká hranice. Dejte si pozor, ať ji nepřekročíte!

  • Zbavte se nahromaděných sáčků a igelitek

    Netradiční design kabelek představil návrhář Ashish na londýnském týdnu módy
    Autor: profimedia.cz
    Znáte to. Mně se to třeba stává pořád. I když mám doma desítky nákupních tašek, když je zrovna potřebuju, nemám u sebe ani jednu. A tak každý den v obchodě u pokladny házím na pás stále další a další igelitky. Když pak nákup doma vyložím, tašku pečlivě složím a schovám "na příště". Jenže žádné příště už tahle taška nikdy nezažije. Zůstane pečlivě uložená v kuchyňské skříňce a na ní už za pár dnů bude ležet alespoň pět dalších.

    Co s tím: Bez milosti tuhle skrýš igelitových či papírových tašek a "čistých" mikrotenových sáčků zrušte! Ty papírové můžete hodit přímo do kontejneru na papír, ty igelitové použijte třeba místo sáčků do koše nebo na plastový odpad.

  • Vyhoďte všechny ty krabičky

    Luxusní přírodní růžové mýdlo z Francie v plechové krabičce, bellarose.cz, cena 182 Kč
    Autor: Bellarose.cz
    A stejné je to i s krabičkami. Miluju všechny ty nádherné kovovové krabičky od mýdla, jíšky, instantních polévek i dárkové tubusy od lahví s alkoholem. Mají nádherný potisk a vždycky se přece na něco mohou hodit. Opravdu do nich ale někdy cokoliv dám? Obvykle ne! Jen mi zbytečně zabírají místo ve skříňkách.

    Co s tím: Proberte je a nechte si jen ty, které opravdu využíváte nebo k nim z nějakého důvodu máte citový vztah. Ostatní bez milosti vyházejte!

  • Časopisy dejte do sběru

    1397456:gallery:true:trueI mě často "bolí", když mám vyhodit všechny ty úžasné lifestylové časopisy, které jsou plné praktických rad, skvělých tipů a senzačních receptů. A když už se rozhodnu, že se jich zbavím, vytrhám si alespoň ty stránky s recepty v přesvědčení, že hned o víkendu podle nich navařím a napeču a přidám je do šuplíku na hromadu k ostatním. Za týden si na ně už ale ani nevzpomenu.

    Co s tím: Buďte nekompromisní! Všechny ty staré časopisy, včetně těch vytrhaných stránek s recepty, zaručenými dietami a křížovkami, okamžitě odneste do kontejneru na papír.  Uvidíte, kolik najednou budete mít místa navíc.

  • Přestaňte nakupovat do zásoby

    krabičky krásy
    Autor: shutterstock.com
    Ach, my ženy. Proč jen stále toužíme po nových a nových výrobcích... Platí to především u kosmetiky a úklidových prostředků. Také máte v obchodě nutkání pořídit si ten úžasný nový make-up, i když doma máte už tři načaté? A v akci kupujete mycí prostředek a záchodový čistič, i když vám úklidová skříňka už doslova přetéká? Přestaňte s tím!

    Co s tím: Naučte se se ovládat. Nový výrobek si pořiďte až v moment, kdy vám ten doma už dochází. A nenačínejte ho, dokud ten původní skutečně nedojde. Od věci ani nebude, když si uděláte takovou malou domáci inventuru. Všechny staré načaté výrobky bez milosti vyhoďte.

  • Ach ty hrnečky!

    Srdce z lásky maluju...
    Autor: Radka Buriánková
    Roztomilé, vtipné, malé i velké, s obrázkem nebo bez. I já jich mám doma desítky. A každé narozeniny, svátek či vánoce přibudou další. Všechny jsou nádherné. A na všechny se jen tiše práší a zabírají hrozně moc místa.

    Co s tím: Zbavte se jich! Prodejte je, rozdejte kamarádkám nebo dejte do charity. Doma si nechte jen jednu kompletní sadu a každému z členů rodiny povolte maximálně jeden oblíbený hrneček navíc.

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...