Volný čas

Trendy v kuchyni pro rok 2014: Vaření v keramickém nádobí!


Foto: Aston Central

17. ledna 2014 | 00:00

V minulých letech zaznamenalo obrovský vzestup nadobí s keramickým povrchem. A není se čemu divit, tento trend jde ruku v ruce se stále vzrůstajicí tendenci žít zdravě a predevším vařit zdravě, k čemuž je keramický povrch naprosto ideální.

Moderní nanokeramické povrchy jsou čistě anorganické materiály a neobsahují žádné flouropolymery, PTFE (polytetrafluorethylen) či PFOA (perfluorooktanová kyselina). Tyto vlastnosti zaručují to nejzákladnější, protože se Vám do jídla během vaření nevypouští žádné škodlivé látky i při přepálení pánve či hrnce. Kvalitní keramické povrchy jsou totiž tvrdé, skvěle se čistí, mají výbornou odolnost proti poškrábání a vydrží do extrémně vysokých teplot přes 400°C, což při běžném vaření nikdy nedosáhnete. I pro rok 2014 tomu nebude jinak a v domácnostech bude tento trend pokračovat. Nově se také objevuje i zajímavá kombinace a v obchodech také narazíte na nerezové nádobí s keramickým povrchem.

V roce 2014 bude jednoznačně začínat nový trend ve Vašich kuchyních, který se bude soustředit na multifunkční nádobí a to jak s keramickými, tak i nepřilnavými povrchy. Už i hrnce a pánve zažívají technologickou revoluci a budeme tedy svědky spousty vychytávek, které nám zjednoduší život při vaření. Postupně uvídíme zpětnou tendenci zákazníků, kteří se budou vracet zpět ke klasickým nepřilnavým povrchům na bázi PTFE, lidově teflonu. Moderní a nejkvalitnější nepřilnavé povrchy, jako je například švýcarský povrch ILAG Ultimate, se vyrovnají svou počáteční nepřilnavostí a snadným umýváním keramickým povrchům, akorát mají mnohonásobně delší životnost a vydrží Vám na dlouhá léta. Avšak i zde byste měli být při nákupu velmi obezřetní, protože právě mezi nepřilnavými povrchy jsou propastné rozdíly a není povrch jako povrch. Určitě se tak proto vyplatí při výběru nádobí nešetřit a šáhnout po kvalitním povrchu, což se Vám dlouhodobě vyplatí, když nebudete muset tak často obměňovat své nádobí.

Na video o tomto skvělém nádobí se podívejte ZDE!
Více informací naleznete na www.astoncooking.cz

Autor: komerční prezentace
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Další články z kategorie

Co s připálenými hrnci? Vyzkoušejte osvědčené babské rady

Co s připálenými hrnci? Vyzkoušejte osvědčené babské rady

Určitě se to občas stane i vám. Na chvilku se zapovídáte s kamarádkou, zamyslíte se nad prací, zapomenete se s dětmi nebo prostě jen nezamícháte ohřívané…celý článek

Jak nakrájet cherry rajčata během pár vteřin? Víme, jak na to!

Jak nakrájet cherry rajčata během pár vteřin? Víme, jak na to!

Osvěžující zeleninový salát plný rajčat, paprik, okurek... Ale kdo se s tím vším má krájet, že? V případě větších kusů zeleniny to takový problém není,…celý článek

Zatočte s potravinovými moly! Pět kroků, jak se jich zbavit nastálo!

Zatočte s potravinovými moly! Pět kroků, jak se jich zbavit nastálo!

Znáte ten vtip: Co je to mol? Jediný motýlek, kterému se tleská! Jenže když člověk spatří potravinového mola poletovat po kuchyni, ví, že ho čeká náročný…celý článek

Je čas vymalovat! S našimi radami to hravě zvládnete

Je čas vymalovat! S našimi radami to hravě zvládnete

I zdánlivě jednoduchá věc, jako je malování pokojů, vyžaduje plán. Než začnete, udělejte si raději jasno. Nebo taky vše může dopadnout jinak, než jste…celý článek

Proměna toalety: Děti už se sem nebojí chodit, nepořádek zmizel

Proměna toalety: Děti už se sem nebojí chodit, nepořádek zmizel

Majitelé toalety, která prošla přeměnou pod taktovkou redakce časopisu Nové proměny bydlení, si rozhodně nemohli stěžovat na to, že je tu málo místa.…celý článek

5 tipů, jak využít chléb při úklidu: Zbaví vás skvrn i střepů

5 tipů, jak využít chléb při úklidu: Zbaví vás skvrn i střepů

Někteří z nás si ještě pamatují doby, kdy se nosil do školy tvrdý chléb a čistily se jím zdi. Pod tvrdými střídkami jako…celý článek

Bylinky za oknem? Vyhněte se 5 nejčastějším chybám

Bylinky za oknem? Vyhněte se 5 nejčastějším chybám

Jsou voňavé a plné chuti. Každému jídlu dodají ten správný šmrnc. Čerstvé bylinky jsou zkrátka vždycky mnohem lepší než sušené. Není nad to, utrhnout…celý článek

Chcete truhlíky, které vám bude každý závidět? Gondíci poradí, jak na to!

Chcete truhlíky, které vám bude každý závidět? Gondíci poradí, jak na to!

Pěstování balkonových rostlin je oblíbenou kratochvílí, dokonce se pořádá nejedna soutěž o nejkrásnější balkon. Také nabídka rostlin se neustále rozšiřuje.…celý článek

Dokonale složené prostěradlo za pár vteřin? Víme, jak na to!

Dokonale složené prostěradlo za pár vteřin? Víme, jak na to!

Voňavé a vyprané napínací prostěradlo je fajn. Ale jak ho složit, aby z něj nebyla neforemná zmuchlaná koule? Je to jednodušší, než si myslíte!celý článek

Jak se staví sen: Vybydlená kuchyně se proměnila v moderní funkční prostor

Jak se staví sen: Vybydlená kuchyně se proměnila v moderní funkční prostor

Designéry tentokrát čeká zanedbaný starý dům 4+1 v Hudlicích na Berounsku a v něm máma se synem, kterým se v životě zrovna nedařilo. Tahle proměna…celý článek

Proměna obýváku: Zmizely starý gauč i obří stěna, přibyla kamna

Proměna obýváku: Zmizely starý gauč i obří stěna, přibyla kamna

Manželé v předdůchodovém věku toužili po obýváku s krbovými kamny a s větším množstvím světla a prostoru. Nevěděli si však rady s tím,…celý článek

5 podstatných chyb, které děláme při přípravě míchaných vajíček

5 podstatných chyb, které děláme při přípravě míchaných vajíček

Možná si myslíte, že umíchat vajíčka není žádná věda. Je to možná jedno z prvních jídel, která jste uměli uvařit. K jejich přípravě vám stačí trocha…celý článek