Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zlepšete svůj spánek pomocí nové ložnice! Poradíme, co by vám v moderní ložnici nemělo chybět.

Ložnicový program Indigo
23. září 2013 | 00:00
Prezentace klienta |

Dnešní moderní ložnice už není jen místnost, kde se spí. Odehrává se v ní i většina relaxačních aktivit, proto na vás musí působit nejpříjemněji z celého domu či bytu. Pokud tedy nemůžete ve své posteli každý večer usnout, něco je zřejmě špatně. Zkuste se řídit současnými trendy moderních ložnic a třeba se vše změní.

Rok od roku se nároky na vybavení ložnice zvyšují. Třeba už jen proto, že ložnice občas slouží i jako pracovna a není zrovna jednoduché, zachovat jí přesto klidný a romantický ráz vhodný ke spaní. Dalších trendem posledních let je to, že lidé chtějí mít v ložnici co nejméně nábytku, naopak v malých bytech se nájemníci snaží využít ložnic jako úložných prostorů. Proto oceňují výrobce, kteří varianty nejrůznějších úložních prostorů do ložnic nabízí.

Dostatečný úložný prostor ve vaší ložnici

Možná se vám nespí dobře, protože trpíte ve stísněných prostorech. Ložnice tak bohužel díky všudypřítomnému oblečení občas působí. Proto je ideálním řešením, pořídit si u ložnice šatnu. V novostavbách to tímto způsobem již většinou řeší, protože vědí, že díky tomu, že v místnosti nestojí žádné skříně, místnost působí mnohem vzdušněji. Pokud šatnu v ložnici mít nemůžete, nezoufejte si, stačí vhodně volit nábytek. Základem jsou skříně na oblečení a postel. Dobrý výběr skříně do ložnice, ulehčí život do budoucna. Měla by mít bezesporu dostatečnou výšku, šířku i hloubku a být bezprašná. Zkrátka, aby se vám do ní vešlo vše, co potřebujete k celoročnímu nošení. Určité modely skříní je dnes možné osadit klasickými křídlovými, posuvnými nebo zalamovacími dveřmi, které jsou oblíbenější pro úsporu místa při otevírání.

Ložnicový program Cassanova
Autor: JENA- nábytek

Výběr vhodné postele

Centrem ložnice je samozřejmě postel. Tak může být od dřevěné po koženou. Mnohé postele v dnešní době působí jako umělecká díla, a když je navíc zkombinujete s vhodným umístěním ve vaší ložnici, kýžený efekt se dostaví. Proto může být umístěna ve středu pokoje, u stěny nebo integrovaná do skříňové stěny. Na posteli se rozhodně nevyplatí škudlit. Právě vhodné lůžko je totiž základem zdravého spaní, na čemž si v dnešní uspěchané době plné stresu zakládá stále více lidí. Sami víte, kolik lidí kolem vás trpí nespavostí. Přitom je to třeba jen nevhodnou postelí…

Postel Columbie
Autor: JENA- nábytek

Nejžádanější jsou momentálně lůžka bez úložného prostoru, protože je u nich zajištěno důkladné odvětrání matrace a lépe se z nich uklízí prach, což ocení hlavně alergici. Přesto stále dost lidí kombinuje při výběru postele běžný materiál s čalouněným. Tyto postele vypadají velmi efektně a v nabídce jich je velký výběr, co do rozměru šířky, tak i výšky pro pohodlnější vstávání.

Postel Discovery
Autor: JENA- nábytek

Ozdobte si svoji ložnici

Atmosféru ložnice dělají doplňky. Aby se člověk dobře vyspal, potřebuje víc než dobrou postel. Ať už je to vhodné osvětlení či sladěné doplňky, dečky a polštářky, které by nám měly přinést pocit pohody. Ložnice by určitě neměla být osvícena bodovými světly, snad jen s výjimkou lampiček na čtení. Ideálnější je určitě nepřímé světlo, které dokáže místnost rozdělit do více zón. V ložnici by se také neměla moc používat červená barva, mohla by totiž na váš spánek působit rušivě. Vzdávat se jí ale rozhodně nemusíte, pořídit si můžete nejrůznější doplňky, polštářky či závěsy v této barvě.

Pokud dodržujete alespoň základní zásady rozmístění nábytku v místnosti, která je dostatečně prostorná a větraná, pak si můžete s klidem popřát dobrou noc.

Pokud chcete vědět, kde nábytek, vhodný do ložnic, naleznete, navštivte prodejny Jena-nábytek, které drží v tomto směru krok s trendy, a vše potřebné nalezne zákazník na jejich prodejnách včetně odborně zdatného personálu, který ochotně a rád poradí při správném výběru. Další rady a informace o ložnicích a ostatním nábytku najdete také na eshopu JENA-nabytek.cz.

Video se připravuje ...