Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zámky a hrady slavných: Chybí jen hladomorny!

16. ledna 2011 | 07:12

Zahraniční hvězdy showbyznysu si vydělávají jako králové a také tak žijí. Samozřejmě včetně bydlení. Stačí se jen porozhlédnout kolem a hned se nějaký ten zámek najde. Jak hluboko musely sáhnout hvězdy do peněženky, aby si bydlely doslova jako korunované hlavy?

Moby - 760 milionů Kč - Zpěvák je zřejmě fandou věžiček všeho druhu
Autor: Profimedia.cz, Martin Mithofer

Moby: Hollywoodská rozhledna

Americký skladatel Moby (45), vlastním jménem Richard Melville Hall, si pořídil zámek rovnou Hollywoodu. Wolf ’s Lair du (V Vlčí doupě) bylo postaveno v roce 1927 a nachází se na kopci nedaleko slavného nápisu Hollywood. Z domu, který má rozlohu 6500 metrů čtverečních, je krásný výhled na celé město. Hlavní dům má 8 ložnic a 5 koupelen, samozřejmostí je bazén.

Oprah Winfrey - 958 milionů Kč - Za sídlo padla téměř miliarda korun
Autor: Profimedia.cz, Martin Mithofer

Oprah Winfrey: Hnízdo miliardářky

Jako ostříž si chrání svůj domov a své soukromí americká moderátorka Oprah Winfrey (56). Sídlo, které si mediální královna koupila před deseti lety za 51 milionů dolarů (cca 958 milionů korun), se rozkládá na pozemku o rozloze 170 tisíc metrů čtverečních a nachází se v blízkosti města Montecito v Kalifornii. Je to objekt přísně střežený kamerovým systémem i bodyguardy. Zdaleka to ovšem není jediné sídlo, které americká miliardářka vlastní. Doby, kdy jako dívka žila ve slumu, jsou pryč...

Sandra Bullock dala za dům 55 milionů Kč - Viktoriánský styl působí trochu strašidelně
Autor: Profimedia.cz, Martin Mithofer
Sandra Bullock: Viktoriánský úkryt

Herečka Sandra Bullock (46) si po rozvodu s manželem Jessie Jamesem našla nové bydlení. Pořídila si viktoriánský dům z roku 1860. Za soukromí a luxus zaplatila přes 2 miliony dolarů (cca 55 milionů Kč). To je pro herečku, která za jeden rok vydělá téměř jednu miliardu korun, pakatel. Viktoriánské sídlo má 5 ložnic, 4 koupelny a obrovskou zahradu s jezírkem, kde může americká kráska trávit volné chvilky se svým adoptovaným synem Louisem. Jakmile se adresu dozvěděli fanoušci, okamžitě se stal jejich oblíbenou turistickou zastávkou v New Orleansu.

Lady GaGa - 240 milionů Kč - Na první pohled sice nic moc, ale luxus je uvnitř
Autor: Profimedia.cz, Martin Mithofer
Lady Gaga: Skotská královna

Americká zpěvačka musí mít vždycky něco extra, a to se týká samozřejmě i bydlení. Lady Gaga (24) si tak pořídila nejdražší dům ve Skotsku za 13 milionů dolarů (cca 240 milionů Kč). Zámek Yester z 18. století je 37 km od Edinburghu. V domě se 60 pokoji najdete vše, na co si jen vzpomenete. Například 16 ložnic, 2 malířské ateliéry, 3 kuchyně, speciální pokoj na aranžování květin i kulečníkovou místnost nebo taneční sál.

Angelina Jolie a Brad Pitt - 750 milionů Kč - Jednoduchá italská renesance se líbí každému
Autor: Profimedia.cz, Martin Mithofer
Brangelina: Romantika

Hvězdný pár Brad Pitt (47) a Angelina Jolie (35) má nemovitosti po celém světě (Francie, New Orleans, Hollywood) a naposledy k nim přibyla i Itálie. Honosný zámek Villa Giona ze 16. století leží severozápadně od Verony. Usedlost ve tvaru písmene U v sobě skrývá 15 ložnic, 7 koupelen a dva sály pro pořádání večírků. Samozřejmostí je posilovna, nechybí dva venkovní bazény a je tu i stáj pro koně.

Autor: hap, rav, Kšim
Video se připravuje ...