Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nemocný Douglas: Tady bude bojovat s rakovinou

20. listopadu 2010 | 05:50

Herec Michael Douglas (66) se společně s manželkou Catherine Zeta-Jones stěhuje na venkov. Hollywoodský pár si za pět a čtvrt milionu dolarů koupil dům ve Westchester County ve státě New York.

Michael, který nedávno prodělal ozařování a sérii chemoterapií, se zde bude zotavovat. Pečovat o něj bude milující manželka Catherine Zeta-Jones, která kvůli tomu, aby mohla být stále po jeho boku, dokonce odmítla natáčení.

Oskarový herec se s rakovinou jícnu pere statečně. Přesto, že od léta zhubl o více než 20 kilogramů a trpí obrovskými bolestmi, svůj boj nehodlá jen tak lehce vzdát.

Pronájem na zkoušku

Koloniální usedlost leží jen asi hodinu jízdy od Manhattan's Sloan-Kettering Cancer Centre, jedné z předních nemocnic v USA specializované na léčbu rakoviny. Právě tam Michael podstoupil chemoterapie a čeká ho zde i další léčba.

Pár si cihlový dům postavený v roce 1938 nejdřív na půl roku pronajal, aby zjistil, zda jim bude vyhovovat. A zřejmě se jim tady opravdu zalíbilo. Klidné místo uprostřed zeleně je totiž balzámem na duši.

Navíc, Westchester County je považována za sedmou nejbohatší oblast státu New York. Žije zde mnoho významných rodin. Mezi sousedy manželů Douglasových tak budou patřit například Hillary a Bill Clintonovi či herci Richard Gere a Mike Myers.

Klid mezi polemi

Usedlost nacházející se nedaleko města Bedford, stojí na pozemku o rozloze dva tisíce čtverečných metrů. Ze všech stran ji obklopují pole a louky. Na rozlehlém pozemku nechybí stáje, rybník, bazén, velký dům pro hosty a tři garáže. V domě o velikosti téměř šest set čtverečných metrů je pět ložnic a stejný počet koupelen.

Zdaleka však nejde o jejich první či jedinou nemovitost. Hollywoodský pár, který ve čtvrtek oslavil desáté výročí svatby, má domovskou základnu na Bahamách, luxusní apartmá na Manhattanu, lyžařský dům v Aspenu, dům na Mallorce, další v Los Angeles a jeden i v kanadském Quebecku. Velký dům mají i v rodném městě Catherine Swansea (Wales) a na soukromém ostrově v souostroví Turks & Caicos ostrov mají plážový domek s pěti ložnicemi.

Video se připravuje ...