Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dekor: Bydlení pod širou oblohou

10. července 2012 | 16:17

Léto budiž pochváleno. Dny jsou dlouhé, rána voní a horké noci vzrušují. Užijte si tedy prázdniny maximálně. Zejména, když můžete vegetovat na zahradě nebo terase.

Zbývající měsíce roku už takovou šanci mít nebudete! Proto se soustřeďte na terasu, přístřešek domu, otevřený altán. Prostor zahrady. Na stolování a klidně i spánek bez střechy nad hlavou.

Stůl se židlemi, lenošky, houpací sítě mezi stromy. Svíčky nebo louče ve stojanech. Podnosy, zahradní servírovací stoly. Snídaně v trávě na dece mezi polštáři... To vše se v teplém létě nabízí k užívání a umocnění prožitků.

.
Autor: Archiv firem

Jak na to?

Vybavení pro život pod otevřeným nebem by samozřejmě mělo harmonizovat se stylem interiéru, zejména v případě terasy, která je jeho přímým pokračováním. Trh se zahradním nábytkem dává na vybranou včetně různých lehátek, lenošek, estetických grilů.

Podstatné je - jako ostatně vždycky - udržet jednotu stylu. V barvách, vzorech, materiálech. Nabízí se inspirace Marokem, Provance, japonskou kulturou, střídmým skandinávským pojetím.

Spoustu věcí lze pořídit za pakatel – jedná se o solitéry, kde jsou největší investicí šikovné ruce a kreativita. Například skleněné zavařovačky s ouškem z drátu a zapálenou svící uvnitř zavěšené na stromech. Výborným zdrojem zajímavých předmětů jsou vetešnictví, nejrůznější bazary. Většinou stačí kousek nábytku zbavit nátěru a napustit fermeží, nepatinovat venkovním mořidlem.

Video se připravuje ...