Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Seriál: Jak bydlí Postránecký, Merunka a další?

Václav Postránecký se může pyšnit krásnou a rozlehlou vilou.
28. února 2010 | 05:00

V seriálu o bydlení vám představujeme, jak bydlí české celebrity. Pojďte se s námi podívat, jak vypadá domov Venduly Svobodové, herce Václava Postráneckého a bývalého moderátora Zbyňka Merunky.

Zbyněk Merunka - Rodinný dům v Mníšku pod Brdy

508656:gallery:true:true

Do Mníšku pod Brdy se Zbyněk Merunka (59) nastěhoval společně s manželkou Alexandrou (57) v roce 1997, v roce 1999 skončil s moderováním na Nově a přemýšlel, co bude dělat dál. Tak si v Mníšku vyhlédl dům a napadlo ho udělat z něj cukrárnu. Druhou cukrárnu má ještě v Berouně. Obě mají příznačný název Meruňka. V domě bydlí s manželkou, děti už jsou velké, takže přijíždí jen na víkendy. Dceři je 28 let a synovi 24 let.

"Venkov si užíváme, ale pro děti to možná byl šok. Musely dojíždět do školy v Praze a někdy jsem měla strach, aby se jim něco nestalo. Hodně nás vyděsily i ceny jízdenek. Když jsme bydleli v centru, tak jsme chodili všude pěšky. A teď jsme najednou platili měsíčně i dvakrát 2 000 korun," řekla nám paní Alexandra.

Na zahradu u domu si pořídili dva jezevčíky, se kterými se rozhodně nenudí. "Když se jim chce, přeskočí plot a jsou v Mníšku. Pak platíme sousedům za roztrhané slepice," řekl s úsměvem Zbyněk Merunka.

Václav Postránecký - Rodinný dům za Prahou

Václav Postránecký se může pyšnit krásnou a rozlehlou vilou.
Autor: Ladislav Křivan

V domku, který si známý herec Václav Postránecký pořídil nedaleko Prahy, má konečně prostor pouze pro sebe, což se mu poštěstilo vlastně poprvé. Domov, kde vyrůstal, byl opravdu skromný - dvě místnosti, celkem čtyřicet metrů čtverečních pro pět lidí. Není tedy divu, že jakmile to bylo možné, toužil po osamostatnění.

Podařilo se to díky podnájmům. Vystřídal jich deset jako svobodný, další čtyři pak se svou ženou. Opravdu úctyhodný výkon. Nejraději má herec ve svém domě volný prostor, v němž je pouze takový nábytek, který má nějakou nezbytnou funkci, je především dřevěný, má teplé odstíny a poskytuje příjemné pohodlí.

Vendula Svobodová - Funkcionalistický dům v Říčanech u Prahy

508620:gallery:true:true

Vendula Svobodová (37) se přestěhovala i se synem Jakubem (4) z honosné vily v Říčanech do řadového domku ke svému příteli Patrikovi Aušovi (31), který se nachází také v Říčanech. Aušova vila je ovšem o poznání menší a místo v zahradě stojí mezi okolní zástavbou.

Vilu,do které investovala několik milionů korun, ovšem neopouští definitivně. „Rozhodli jsme se, že je potřeba ji pro potřeby rodiny pořádně zrekonstruovat,“ vysvětlila Blesku Svobodová. Chce se pustit do výměny francouzských oken, a také rozšířit kuchyň a obývací pokoj. „Bydlení u Patrika bude pouze dočasné. Vidím to tak na půl roku,“ prozradila. „Během té doby se snad k Patrikovi vmáčkneme,“ usmívala se.

Až bude rekonstrukce hotová, přestěhují se zpět už všichni společně a říčanská vila se tak stane jejich definitivním domovem. „Patrikův dům ale prodávat nebudeme. Budeme ho pronajímat,“upřesnila Vendula.

Video se připravuje ...