Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Hříšník Berlusconi kupuje v palác v Benátkách

16. ledna 2010 | 17:07

Až dostanete pozvánku na kolaudační večírek k Silviu Berlusconimu, počítejte s tím, že se na party dostanete jedině gondolou. Italský premiér má zřejmě totiž zálusk na luxusní palác v Benátkách.

Podle italských médií má Berlusconi zájem o jeden z nejhonosnějších paláců Benátek – Pisani Moretta. Právě za účelem rozšíření svého realitního impéria totiž do Benátek v sobotu zavítal.

Pisani Moretta se rozkládá u hlavní vodní městské tepny Velkého kanálu. Při "nákupu" ho doprovázela nejstarší dcera Marina.

Historie paláce Pisani Moretta sahá do 15. století. V posledních desetiletích je palác znám hlavně večírky pořádanými pro filmové hvězdy u příležitosti každoročního mezinárodního filmového festivalu. V objektu nechybí ani cenné barokní malby italských mistrů.

Berlusconi je pověstný svou zálibou v honosných rezidencích. Kromě elegantního paláce Grazioli v srdci Říma vlastní mediální magnát luxusní vily v Miláně nebo na Sardinii. Právě ta poslední zmíněná proslula jako dějiště skandálů s bujarými večírky pořádanými ministerským předsedou.

V luxusním komplexu Certosa na druhém největším italském ostrově loni italský paparazzo vyfotografoval Berlusconiho ve společnosti spoře oděných mladých dívek, na jeho snímcích z vily se ale objevil i nahý muž, údajně český expremiér a šéf ODS Mirek Topolánek. Podle zpráv italského tisku z konce minulého roku je prý nyní vila na prodej za 450 milionů eur (12,8 miliardy Kč).

Autor: ČTK, šim
Video se připravuje ...