Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hotelový komplex v Malajsii: Luxus uprostřed pralesa

Fotografie
22. listopadu 2009 | 06:54

Kolem je jenom džungle a mraky. I přesto si ale člověk může dopřát luxus pětihvězdičkového hotelu. Kde? V hotelovém komplexu Genting – City of Entertainment (Město zábavy), který vyrostl padesát kilometrů od hlavního města Malajsie Kuala Lumpuru.

Už samotný příjezd na vrchol hory vysoké 1888 metrů, kde hotelový komplex stojí, je velkolepý. Není třeba jet jen po vyasfaltované silnici, na místo vás dopraví i lanovka. Její kabinky překonají trasu téměř tři a půl kilometru pralesem a není výjimkou, když cestu zpestřují tlupy opic.

V Gantingu je na výběr víc hotelů. Dvě pestrobarevné věže nesou název First World Hotel a až do roku 2008 to byl největší hotel na světě (předběhl ho hotel Venetian Resort v Las Vegas). Hotel má osmadvacet pater, osmačtyřicet výtahů a 6118 pokojů. Když člověk nemá hluboko do kapsy, může se ubytovat v hotelu Maxima, pokoj v něm stojí na jednu noc 5700 eur. Když má někdo do kapsy opravdu hluboko, zoufat v komplexu Ganting nemusí. Zkuste se tam zaměstnat. Ubytovny, ve kterých pak budete bydlet, pojmou na třináct tisíc zaměstnanců.

Ganting je hlavně městem zábavy, a proto velkou část jeho plochy zabírají nejrůznější atrakce. Nejsou to jen klasické kolotoče, ale třeba i sáňkařská dráha, zmenšený model Evropy z lepenky nebo Sněhový svět.

Genting – City of Entertainment
- víc než 10 000 pokojů
- 60 atrakcí včetně sáňkařské dráhy nebo ruského kola
- 19 milionů návštěvníků za rok
- denně 4000 nových hostů a 350 autobusů
- denně tu upečou 5,8 tuny kuřat a uvaří 1,6 tuny nudlí
- 80 obchodů
- 90 restaurací
- vlastní policie, nemocnice a buddhistický chrám

Autor: Martina Solčanská
Video se připravuje ...