Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Aby se koupelna jen leskla...

3. února 2009 | 09:34

Není až tak důležité, aby všechno ve vaší domácnosti stálo na svém místě a nikde neleželo ani smítko. Jedno místo ale o vás prozradí nejvíce. Je to vaše toaleta a koupelna. Tam svou energií rozhodně nešetřete.

Čisté WC

Dělá vám problém vyčistit zadní stěnu mísy od usazeného vodního kamene? Pak sáhněte po kuchyňských papírových utěrkách. Odviňte z role pár listů, přeložte je a ponořte do speciálního přípravku na rozpouštění vodního kamene v toaletách. Nasáklé utěrky pak přiložte přibližně na 20 minut na problémové místo, kde se usazuje vodní kámen. Po uplynutí doporučené doby snadno vyčistíte tyto odolné nečistoty štětkou na čistění toalet.

Zářivé dlaždice

Usazuje se vám na stěnách vodní kámen, i když je po každém sprchování důkladně utřete a vyleštíte? Abyste tomu zabránila, naneste na stěnu ve sprše jemnou vrstvu vosku na auta a důkladně jej rozleštěte hadrem. Voda i vodní kámen pak po stěnách stečou, aniž by zanechaly jakékoliv stopy. Tento trik můžete použít i na zrcadlo. Nebude se vám zamlžovat po každé horké sprše.

Vaše toaleta a koupelna o vás prozradí nejvíce. Tam svou energií při úklidu nešetřete.
Autor: PROFIMEDIA.CZ

Radiátory bez prachu

Topná tělesa a radiátory v koupelně jsou velkými lapači prachu. A dostat se s hadrem mezi žebra radiátoru bývá někdy zatraceně těžké. Zkuste proto tento postup: navlhčete větší hadr a zavěste ho za nebo před topné těleso či radiátor. Potom vezměte fén, zapněte ho na nejsilnější stupeň a foukejte s ním proti hadru. Ten jednoduše zachytí všechen odfouknutý prach.

Bělostné spáry

Smíchejte jedno až čtyři balení kypřicího prášku (podle velikosti plochy) spolu s vodou, dokud se nevytvoří hustá pasta. Naneste ji na spáry mezi kachlíčky a nechte krátce působit. Potom pastu spláchněte čistou vodou a přeleštěte hadrem. Spáry budou jako nové.

Armatury pravidelně udržujte.
Autor: archiv firmy Vileda

Lesklé armatury

Zbytky mýdla, špína a prach snadno způsobí, že vaše vodovodní kohoutky budou působit zašle a špinavě. V tomto případě vám pomůže univerzální čistič – ocet. Ten se postará, aby byly kohoutky opět čisté a lesklé.

Extra tip: Pomocí starého zubního kartáčku a zubní nitě vyčistíte i ta nejméně dostupná místa.

Autor: připravila: duš
Video se připravuje ...