Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Marilyn by bylo skoro sto let! Podívejte se na fotky z pitevny i z dob její největší slávy

30. července 2018 | 06:00

Marilyn Monroe byla jen jedna. Celé generace napodobují její styl, který se nesmazatelně zapsal do historie, ale originálu se přiblížit se zatím příliš úspěšně nepodařilo nikomu. Letos je to 56 let od tragické události, kdy si tato výrazná osobnost a nešťastná kráska ve svých šestatřiceti letech sáhla na život.

Hvězdu filmového plátna padesátých let našla její hospodyně. Stalo se tak 5. srpna 1962, byla nalezena ve vlastním domě s hlavou zabořenou do polštáře, v ruce třímala telefonní sluchátko a vedle ní ležela lahvička léků. Policie okamžitě konstatovala sebevraždu, ale kvůli jejímu poměru s tehdejším prezidentem J. F. Kennedym se spekuluje o tom, že byla umlčena, aby ho veřejně nezkompromitovala.

Jsou věci, které kolem její smrti konspirační teorii podporují. V pitevní zprávě třeba nebyly zapsány žádné léky a poloha, ve které byla nalezena, byla velmi nepřirozená. Den před nalezením jejího mrtvého těla u ní měl být bratr prezidenta Robert, který jí měl domluvit. Spekuluje se tedy, že v tom měl prsty on sám – nebo tajná policie. Marilyn Monroe ovšem trpěla depresemi a je možné, že to byl čin zoufalé lásky nebo jen špatná kombinace prášků na spaní a proti depresi.

Podívejte se na fotografie, které zachycují krásku po převozu do márnice: