Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Princ George slaví 10. narozeniny! Tohle jste o něm možná nevěděli

22. července 2023 | 06:00

Nejstarší syn prince Williama a princezny Kate dnes slaví desáté narozeniny! Co jste o roztomilém princi Georgeovi, v pořadí druhém následníkovi britského trůnu, nejspíš nevěděli? Tohle na něj prozradila sama Kate!

Za svůj život prožil už mnoho dobrodružství a celá řada na něj ještě čeká. Už nejspíš tuší, jak důležitou roli zastává v královské rodině. Vypadá přesně jako jeho otec William, a jestli ještě nedávno působil na veřejnosti ostýchavě, dnes je z něj profík, který svou rodinu hrdě reprezentuje. V budoucím králi se skrývá mnohem víc, než se na první pohled zdá. Co jste o princi Georgeovi možná nevěděli?

VIDEO: 5 věcí, které má Kate Middleton společné s princeznou Dianou.

Video se připravuje ...
5 věcí, které má Kate Middleton společné s princeznou Dianou • VIDEO: Videohub

Malý raubíř

Přestože se z něj jednoho dne stane král Británie, narozeninovou oslavu si užije jako jakékoliv jiné dítě. A co na něj prozradila sama Kate? Oproti své mladší sestřičce princezně Charlotte a bratrovi Louisovi je princ George ve společnosti zdrženlivější. Princezna Kate ale přiznala, že uměl být také pěkný raubíř, což byl jeden z důvodů, proč ho s sebou rodiče nevzali v roce 2016 do Indie. "George dokáže být pěkně zlobivý. Běhal by všude kolem," uvedla tehdy Kate.

Kam chodí do školy a čím by chtěl být?

Od roku 2017 navštěvoval malý princ školu Thomas's Battersea. Rodina žila v Kensingtonském paláci, a tak se tato škola nabízela. V minulém roce se však všichni přestěhovali do Windsoru a princ George začal od září studovat na škole Lambrook v Berkshire. Škola je známá pro svůj zápal pro udržitelnost, dobrovolnictví a charitu. V budoucnu by se George chtěl stát pilotem přesně jako jeho otec.

Jak oslovoval královnu?

Není žádnou novinkou, že se členové královské rodiny rádi oslovují roztomilými přezdívkami. Jednu takovou měl pro svou zesnulou babičku královnu Alžbětu II. vymyšlenou také princ George. Od dvou let ji oslovoval legrační přezdívkou Gan-Gan. Bylo pro něj totiž těžké vyslovit slovo „granny“, které v angličtině znamená babička, a tak vznikla tato náhražka.

Co miluje?

Princ George je velký sportovec a se svými rodiči navštěvuje různé sportovní události. Naposledy jsme jej mohli vidět na finále Wimbledonu, kde se svou sestrou sledoval zápas mezi Novakem Djokovićem a Carlosem Alcarazem. Se svým otcem chodí také na fotbal a minulý rok se objevil se svými rodiči na sportovním turnaji v rugby. Kate je totiž patronkou anglického a William velšského týmu.

Autor: Aneta Valešová