Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Slavné herečky, sportovkyně i novinářky: Které ženy nás letos opustily?

Video se připravuje ...
Slavné ženy, které nás letos opustily
VIDEO: www.facebook.com/NowThisHer
30. prosince 2017 | 06:00

Ani letošní rok se neobešel bez odchodů významných osobností. Opustily nás ženy, které se svými činy zapsaly nejen do dějin, ale hlavně do našich pamětí. Odešly slavné sportovkyně, umělkyně, ale také političky nebo novinářky. Na které z nich bychom rozhodně neměli zapomenout? Podívejte se na video!

Přestože už tyto ženy nejsou mezi námi, neměli bychom zapomínat na jejich činy a v jejich práci bychom měli nadále pokračovat. Mezi velké zahraniční osobnosti, které nás letos opustily, patří například Edit Windsor, která byla považována za mezník v boji o právní vítězství pro manželství stejného pohlaví. Mezi další významné dámy patřila například Mildred Dresselhaus, která jako první žena získala Národní vyznamenání za vědu. 

U nás jsme se letos museli rozloučit s herečkou Květou Fialovou, která zazářila mimo jiné ve filmech jako Limonádový Joe nebo Účastníci zájezdu. Velký šok přišel, když nás v pouhých devětačtyřiceti letech opustila tenisová legenda Jana Novotná. Přestože v roce 1998 uspěla ve finále Wimbledonu, ten nejdůležitější zápas, a to boj s rakovinou, vyhrát nedokázala. Letos nás také opustila zpěvačka, na jejíž hlas jen tak nezapomeneme: Věra Špinarová. Ať už se jednalo o jejich výjimečný talent nebo snahu něco změnit, všechny tyto ženy si zaslouží náš obdiv. 

Autor: Aneta Pařízková