Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

10 sexy transgender modelek: Řekli byste, že tyhle krásky byly dříve muži?

  • 8. března 2017 | 06:00

    Pařížský Vogue měl letos na obálce transsexuální modelku a stal se prvním francouzským magazínem, který se k tomu odhodlal. V roce 2014 se na titulce kanadské mutace Elle objevila pětadvacetiletá Jenna Talackova, transsexuálka s českými kořeny. V témže roce byla  na obálce časopisu Time jiná transsexuální modelka a herečka Laverne Cox. A loni na jaře se tváří velké kosmetické kampaně stala modelka Andreja Pejic, která dřív byla také kluk. Které další to jsou a do kterých byste to neřekli?

  • 1. Valentina Sampaio

    3288587:gallery:true:true

     

    Valentina je populární brazilská modelka a herečka, která se narodila jako chlapec. Dlouhonohá kráska, která předvádí módu i pro Victoria´s Secret, má na Instagramu asi 50 tisíc fanoušků. Jednadvacetiletá kráska je velvyslankyní firmy L´Oréal a celosvětově je považována za symbol přijetí a síly. Šéfredaktorka pařížského Vogue ji označuje za "femme fatal" a vzdala také hold dalším transsexuálním modelkám, například Lee T., jež je múzou návrháře firmy Givenchy Richarda Tisci.

     

     

  • 2. Jenna Talackova

    Jenna je velmi často přirovnávána k Ivance Trump. Vidíte tu podobu?
    Autor: Twitter

     

    Kanadská modelka s českými kořeny je jednou z mála, které svou snahou a úsilím dokázaly, že rovnoprávnost je pro všechny. V roce 2012 se zúčastnila Miss Universe a byla hned diskvalifikována, když se rozneslo, že prodělala změnu pohlaví. Jenna se ale nedala a spolu s právníky kontaktovala organizátory soutěže i Donalda Trumpa (majitele práv k pořádání Miss Universe). A vyšlo to – opět se mohla soutěže zúčastnit. Nevyhrála sice, ale i tak to lze považovat za vítězství.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Video se připravuje ...
    Z černovlásky blondýna! Jak šel čas s Ivankou Trump? • VIDEO: Profimedia/BPŽ

     

     

  • 3. Andreja Pejic

    3288483:gallery:true:true

     

    Podobně jako Jenna si šla za svým i srbsko-australská modelka Andreja. Nejprve předváděla módu jako muž, který vydělával velké peníze díky svému androgynnímu vzhledu. Po změně pohlaví v lednu 2014 pokračoval v modelingu jako žena a velmi úspěšně. Stala se tváří velké kosmetické firmy For Ever a také první transsexuální modelkou, která předvádí sexy make-up v reklamě! „Mnohokrát jsem slýchala, že jako transsexuálka nikdy nebudu úspěšná. Že nemůžu být tváří žádné kosmetické firmy, protože by si ten parfém nikdo nekoupil. Proto je to skvělý pocit a můj osobní úspěch. Je to taky pozitivní poselství lidem v této komunitě, a dokonce i mimo ni, které ukazuje, že odlišnost může být krásná.“

     

     

     

     

     

     

  • 4. Laverne Cox

    3288581:gallery:true:true

     

    Americká herečka je hvězdou populárního televizního seriálu Orange Is The New Black. Je také televizní producentka a obhájkyně transsexuálů. Stala se první transgenderovou osobou, která byla nominována na cenu Emmy. Otevřeně vystupuje jako obhájkyně transsexuálů a získala za to i řadu cen. V roce 2015 se stala první transgenderovou osobou, která má svou voskovou figurínu u Madame Tussauds. A v roce 2014 se jako první transsexuálka objevila na obálce časopisu Time.

     

     

     

     

     

     

     

     

  • 5. Lea T.

    3288558:gallery:true:true

     

    Tuhle supermodelku objevil návrhář Riccardo Tisci v roce 2010. Ten pracuje pro firmu Givenchy a ona se stala jeho múzou. A i ona byla muž. Objevuje se v časopisech po celém světě, v roce 2013 se zúčastnila italské verze StarDance a v listopadu 2014 se stala tváří firmy Redken. „Modeling nebyl něčím, co jsem plánovala. Bylo to prostě štěstí, že jsem potkala Riccarda. A když jsem se stala tváří Redken, cítila jsem hrdost, čest a taky odpovědnost. Konečně jsem pochopila, že všechno je možné, a to díky statečnosti. Redken je kultovní značka a je to opravdu čest. Někdy se cítím zranitelná, ale když se podívám do zrcadla, vidím silnou ženu.“

     

     

     

     

     

     

  • 6. Geena Rocero

    Geena Rocero říká: Transgender ženy jsou ženy.
    Autor: Twitter

     

    Po téměř deseti letech kariéry modelky, která pracovala pro Rimmel London a Hanes, vzbudila v roce 2014 šílený rozruch, když na sebe Geena prozradila, že prodělala změnu pohlaví a že byla kdysi muž. Její vystoupení v talk show do dnešní doby vidělo 2,6 milionu lidí! Je mluvčí OSN a zakladatelkou nadace, která hájí zájmy transgenderové komunity. Nikdy nelitovala, že odhalila svůj příběh. „Cítím se skvěle a šťastná, že má moje práce smysl. Chci, aby všichni pochopili, že transgender ženy jsou ženy.“

     

     

     

     

  • 7. Carmen Carrera

    3288495:gallery:true:true

     

    Narodila se jako Christopher Roman v roce 1985 a prodělala změnu pohlaví. Dnes patří k významným osobnostem, je nejen modelka, ale taky performerka, účastnice reality show RuPaul Drag Race a herečka, která se objevila po boku Meryl Streep. „Vyrůstala jsem v devadesátých letech a doslova jsem hltala modelky, jako byly Naomi Campbell, Christa Turlington či Linda Evangelista. To byly moje holky. A teď jsem mezi nimi!“ Carmen Carrera se stala vůbec první transgenderovou modelkou na světě. S jemnými rysy, nekonečně dlouhými vlasy se stala průkopnicí v haute couture.

     

     

     

     

     

     

  • 8. Chen Lili

    3288557:gallery:true:true

     

    Tahle transsexuální zpěvačka, modelka a herečka pochází z Číny a narodila se v roce 1980. Proslavila se v roce 2004, kdy se pokoušela soutěžit na Miss Universe. Ačkoli tehdy čínští pořadatelé původně oznámili, že bude moci soutěžit, nakonec jí to nebylo umožněno, protože nebyla „přirozenou ženou“. Přestože nesoutěžila, mohla se zúčastnit jako pozorovatel. Předpokládá se, že Lili byla první transsexuální ženou, která se pokoušela soutěžit na Miss Universe. V roce 2005 si zahrála ve filmu Tajemství.

     

     

  • 9. Isis King

    3288565:gallery:true:true

     

    Byla první transgenderovou modelkou, která se objevila v americké Next Top Model soutěži. Je také herečka, která se objevuje v mnoha televizních seriálech. Absolvovala studium módy na Art Institute of Philadelphia, později se začala věnovat i modelingu, když si jí všimla topmodelka Tyra Banks. „Dala mi šanci a byla to jedna z největších příležitostí mého života. Být první transmodelkou znamenalo průlom, protože mi to umožnilo žít autenticky a najít sama sebe.“

     

     

     

     

     

     

     

     

  • 10. Kristian Ruscitti

    3288575:gallery:true:true

     

    Patří k nejatraktivnějším transgenderovým modelkám na světě. Žije v Portlandu a pracuje pro řadu světových firem. Původem je z Itálie a modelingu se věnuje téměř dvacet let. Svou kariéru začala v devatenácti jako produkční jedné módní přehlídky v italském Miláně.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.