Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Věčně mladá podle hvězd! Čím to, že stárnou s grácií?

  • Vypadají výborně a my víme proč!
    5. října 2015 | 06:00


    „Jak to děláte, že vypadáte tak dobře?“ Právě na tuto otázku odpovídají nejčastěji. Slavné české a slovenské herečky se s námi podělily o tajemství své krásy.
    Za to, že některé dámy stárnou do krásy, můžou tak trochu geny, ale také psychika a především ochota na sobě stále pracovat. To, jestli se na vzhled vykašlete, nebo na něm zamakáte, se dřív nebo později ukáže. Je jen a jen na vás, jestli zůstanete „šťabajzna“ i v důchodu, nebo už po třicítce začnete chřadnout, až uchřadnete. Pokud jste se rozhodla pro první variantu, nechte se inspirovat, co a jak pro sebe můžete udělat.

  • Jitka Asterová (55)


    Sex, relax a biopotraviny
    Herečka a moderátorka byla zamlada velká krasavice, ale na onen dar od boha rozhodně nespoléhá. Proto pravidelně cvičí, neobejde se bez jógy a hlídá si jídelníček. „To se můžete ucvičit, ale pro ladnou ženskou postavu je potřeba hlavně správně jíst. Ač jsem velká příznivkyně cvičení, tak mám vyzkoušené, že zhubnout se dá i bez něj, ovšem bez správného stravování nikoliv,“ podělila se o své zkušenosti Jitka. A jak všichni vědí, správný stravovací režim se odrazí i na stavu pleti a vlasů. Pokud budete každý den obědvat smažák a hranolky, po jídle si dáte (dnes už třetí) kafe s cigárkem, bude to na vás za pár let znát. A co herečka jí? „Například jsem úplně vypustila kuřecí maso, protože pokud není z biofarmy, bývá vyhnané hormony. Nahradila jsem ho krůtím. Brambory kupuji bio nebo ze zahrádky, bílé pečivo jsem vyměnila za tmavé, kupuji šunku pro děti nebo bez lepku,“ přidává Jitka naprosto konkrétní rady.

    Jde hlavně o duši
    „Když je vám dobře, tak dobře působíte i na okolí a vyzařuje z vás krásná energie,“ prozradila svůj osvědčený fígl, jak vypadat dobře i po padesátce. Dělá, co ji baví, naučila se odpočívat, radost si dělá skleničkou vína, úžasným milencem i tradiční čínskou medicínou. Prostě se naučila vyvážit si v životě všechno, co potřebuje. Bodejť by nevypadala tak dobře.

    Autor: Herminapress.cz


  • Ljuba Krbová (57)


    Deštík, okurky a bojové umění
    Táhne jí na šedesátku a tvrdí, že jejím kosmetickým salonem je les. Kouzlo mladistvého vzhledu nehledá v zásobě luxusních krémů na nočním stolku. Jí ke kráse pomáhá příroda. „Taková procházka po lese v mírném deštíku je to nejlepší, co pro svou pleť můžu udělat. Protože bydlíme na vesnici, můžu si takový salon snadno dovolit. Kromě toho vyznávám domácí babičkovské recepty. Občas si udělám pleťovou masku z tvarohu a žloutku, dám plátky okurek na tvář a podobně. A důležité je nekouřit a dost spát,“ popisuje Ljuba svůj recept na krásu.

    Za hranici sil
    Stojí si za tím, že krásná se můžete cítit jen ve chvíli, jste-li spokojená. A protože je trochu adrenalinový typ, dopřává si jednak cestování, které miluje, jednak sport, ve kterém jde klidně až na hranici svých sil. Věnuje se bojovým uměním, cyklistice a lyžování. Ale žádné lážo plážo. Když už, tak pořádně, aby to trochu bolelo. Dobrý pocit, že překonala sama sebe, jí prý vlastně nikdy nedovolí zestárnout.

    Ljuba Krbová má velice dobrodružnou povahu
    Autor: profimedia

     

     

  • Jana Švandová (68)


    Skalpel, masáže a ryby
    Cože? Za dva roky sedmdesát? I když si herečka občas pomůže magií plastické chirurgie, dělá to tak šetrně, aby zůstala sama sebou. „Na úpravě víček nebo vyhlazení vrásek nevidím nic špatného. Tedy když se to nepřehání,“ přiznává bez mučení. Jenže spoléhat na skalpel a injekce se donekonečna nedá, proto na sobě stále pracuje. Pravidelně cvičí, chodí na masáže, na kosmetiku a zdravě jí. „Sem tam si dám českou klasiku, ale nejraději mám ryby, maso a zeleninu,“ popisuje klasický jídelníček krásných žen.

    Důležité je chtít

    Nejtěžší je podle ní udržet si celý život motivaci k tomu, na sobě pracovat. S tím ale herečka problém nemá. „Nakoplo mě i to, že mi jednou Jan Kraus s Michalem Pavlatou řekli, jestli vím, že mi roste knír. Pochopila jsem, že na sobě musím pracovat ještě víc, a vidíte, dnes ten knír nemám,“ přiznává.

    Jana Švandová
    Autor: herminapress.cz

     

     Kupte si dnešní číslo tištěného Blesku pro ženy a dočtete se mnohem víc!

    Titulka_BLZ_15_41
    Autor: archiv Bpž


Autor: MAJ
Diskuse ke článku
.