Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tajné svatby roku 2014: Vdala se Marta Jandová, oženil se Jan Saudek i Brad Pitt

  • 6. března 2015 | 06:00

    I když loňský rok nebyl na svatby celebrit zrovna plodný, přece jen se nějaké odehrály. Většina z nich ale v naprosté tajnosti. Bez přítomnosti všudypřítomných zvědavců, a často dokonce i fotografů. Slavní snoubenci pečlivě tajili místo a čas konání obřadů, a většině to skutečně vyšlo.

  • Jan Saudek (79)

    Svatební polibek novomanželů Saudkových
    Autor: archiv Saudkových, Facebook
    Kontroverzní fotograf a známý sukničkář si loni po dlouhých devíti letech konečně vzal svou o pětačtyřicet let mladší přítelkyni Pavlu Hodkovou (34), se kterou už má dvě děti, a třetí je právě na cestě. Tajně a daleko od domova. Informaci o svatbě potvrdila prostřednictvím sociální sítě sama Pavlína. "Přátelé, tak tedy ANO!" napsala na svůj profil.

     

    Pro Pavlu to byla svatební premiéra, Jan už si to prožil počtvrté. Nešlo ale o žádnou pompézní akci pro stovky hostů. Vzali se v tichosti 18. března na české ambasádě v Pekingu, kde byli pracovně. "Při obřadu jsme byli jen my, svědci, velvyslanec, konzulka a tři naši společní přátelé z ambasády. Zkrátka malá a klidná svatba," prozradila následně serveru iDnes.cz nevěsta, která přijala manželovo příjmení. 

  • Marta Jandová (40)

    Marta se svým manželem Miroslavem. Oba teď mají stejné přijmení - Verner.
    Autor: Marek Pátek

     

    Populární zpěvačka a dcera Petra Jandy zpečetila svůj vztah s gynekologem a porodníkem Miroslavem Vernerem už 27. čevna, na veřejnost ale zpráva pronikla až koncem července. Obřad se odehrál v kostele sv. Martina v Třebotově. O ruku ji přitom přítel požádal na dovolené v Austrálii, když byla těhotná. Po roce ale teprve začali svatbu chystat.

     

    "Po narození dcery Marušky to byl pro nás s Mírou ten nejkrásnější den v životě. Jsem ráda, že jsme se o něj podělili jen s rodinou a nejbližšími přáteli. I počasí nám přálo," prozradila pak Jandová serveru Blesk.cz.

  • Martin Stránský (45)

    Stránský se ženil již podruhé.
    Autor: pro Blesk – Dara Rakovcik, TV Nova
    Oblíbený charizmatický herec, kterého znáte především ze seriálů Ordinace v růžové zahradě a Doktoři z Počátků, si na začátku března po téměř pětiletém vztahu vzal svou přítelkyni, právničku Martinu, která byla v té době už v šestém měsíci těhotenství.

     

    Své ano si řekli na malebném zámečku Hradiště nedaleko od Plzně, kde žijí. Svatba to byla tajná, nevěděli o ní ani jeho kolegové v Divadle J. K. Tyla, kde má stálé angažmá. Stránský se ženil už podruhé, poprvé před oltářem stanul v květnu 2007.

  • Martina Navrátilová (58)

    Legendární tenistka Martina Navrátilová se vdala za dlouholetou přítelkyni Julii Lemigovu.
    Autor: archiv Blesk
    Po pětiletém vztahu svou přítelkyni, bývalou miss Sovětského svazu Julii Lemigovu (42), veřejně požádala o ruku loni v září při US Open také světová tenisová jednička. Se svatbou pak dlouho neotálely. Vzaly se hned v prosinci.

     

    "Je to vážně zvláštní. Je mi 58 let a poprvé jsem se vdala. Už bylo načase, že," řekla devítinásobná wimbledonská vítězka v rozhovoru pro BBC bezprostředně po obřadu, na který si oblékla světlý kalhotový kostým s rolákem. "Když vyrůstáte jako lesba, o něčem takovém ani nepřemýšlíte. A pak, asi před deseti lety, jsem si pomyslela, že za deset let budou svatby gayů legální. A teď jsme tu," dodala.

  • Vašek Noid Bárta (34)

    Noid a Gábina Dvořáková se vzali při tajné svatbě.
    Autor: Karel Kopáč

     

    Zpěvák se ženil už podruhé. Po exmanželce Lucii Bílé si na hrázi jihočeského rybníka vzal modelku Gábinu Dvořákovou, která byla v době obřadu už v sedmém měsíci těhotenství. I jim se podařilo svatbu, kterou plánovali na poslední chvíli, před světem téměř utajit. I když jisté náznaky, že si hodlají říci své ano, tady byly.

     

    Několik týdnů předtím totiž Noid prohlásil, že by chtěli, aby se jejich miminko narodilo do úplné rodiny. Nikdo ale nečekal, že to bude tak brzo. A protože Dvořáková pochází z jižních Čech, vybrali si pro obřad romantický country statek Jedraž s 600letou historií nedaleko Hoštic, které proslavil režisér Troška svými komediemi.

  • Michaela Jílková (46)

    Novomanželé Michaela a Michal se vzali 30. 6. 2014.
    Autor: archiv M. Jílkové
    A pod čepcem skončila i moderátorka proslulá svým ostrým jazykem. Obávaná "kotelnice" tak v červenci zpečetila svůj dvanáctiletý vztah s miliardářem a mediálním magnátem Michalem Voráčkem. I tahle svatba v romantickém letohrádku Kinských v pražských Petřínských sadech byla přísně tajná.

     

    "Vnímali jsme ji jen jako naši diskrétní a čistě rodinnou záležitost. Jako oslavu naší lásky a pevného vztahu navždy. A tak jsme si ji také užili, byla to nádhera," svěřila se po obřadu Jílková Blesku. A novomanžel Michal Voráček ji s úsměvem doplnil: "Rozhodli jsme se po dvanácti letech zpestřit si zbytek života manželstvím. S Míšou nikdy nevíte, co vás čeká!"

  • Brad Pitt (51)

    Pitt a Jolie si ano řekli v srpnu 2014.
    Autor: archiv Blesku

     

    O tom, zda se vůbec někdy vezmou, se spekulovalo tisíckrát. Zasnoubení pár přezdívaný Brangelina oznámil v dubnu 2012. Svatební obřad ale nakonec proběhl až v srpnu loňského roku, a to v naprostém utajení. Konal se v malé kapli jejich zámku Miraval ve Francii.


    Kromě jejich šesti dětí bylo pozváno jen dvacet hostů. Jolie k oltáři doprovodili její nejstarší synové Maddox a Paxx. Poslední jmenovaný dokonce upekl svatební dort. Zahara a Vivienne na novomanžele házely okvětní lístky a Shiloh s Knoxem drželi snubní prsteny. Ty jsou osázené diamanty a experti jejich cenu odhadují v přepočtu na 10,5 milionu korun! Nevěsta měla na sobě šaty z ateliéru Versace, které zdobily vlastnoruční kresby dětí.

  • Scarlett Johansson (30)

    Scarlett Johansson s manželem Romainem Dauriacem.
    Autor: Profimedia.cz

     

    Velkou tajnůstkářkou je i americká herečka a zpěvačka, která si na začátku října, tedy těsně poté, co přišla na svět jejich prvorozená dcera Rose, vzala francouzského žurnalistu Romaina Dauriaca.

     

    Svatba, pro Scarlett už druhá, se podle amerického časopisu People konala 1. října v Philipsburgu ve státě Montana. Novomanželé chtěli udržet obřad v tajnosti, protože si přáli mít soukromí, napsal list New York Post, když v prosinci všechno "prasklo" v momentu, kdy se sympatická blondýnka objevila na veřejnosti se snubním prstenem na ruce.

  • George Clooney (53)

    Pitt a Jolie nedorazili na svatbu Clooneyho a Amal.
    Autor: archiv Blesku

     

    Roky se spekulovalo o tom, zda charizmatický hollywoodský krasavec  není gay. A Clooney se tomuto nařčení nijak zvlášť nebránil, čímž v něm mnohé ještě utvrdil. Dlouholetý starý mládenec ale nakonec všem dokázal, že mu krásné ženy rozhodně nejsou cizí. "Miluji tě a nemohu se dočkat chvíle, kdy se stanu tvým manželem," vyznal lamač ženských srdcí George Clooney své vyvolené lásku týden před obřadem.

     

    Krásnou právničku britsko-libanonského původu Amal Alamuddin si vzal v italských Benátkách. Romantická svatba ho vyšla v přepočtu na neuvěřitelných 275 milionů korun. "V manželství se cítím zatraceně dobře," nechal se pak Clooney slyšet v rozhovorech pro magazíny People a Hello. Ze samotného obřadu neunikla jediná fotografie. Clooney si moc dobře pohlídal, aby nikdo nepořídil žádný snímek. Všem přítomným nařídil dokonce vypnout mobily. Snímky získal exkluzivně magazín Vogue za 35 milionů korun, které svatebčané věnovali charitě.

Klíčová slova:  vip, svatba, svatby, celebrity
Diskuse ke článku
.