Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jamie Dornan: Ve dne jsem milující otec, v noci dominant v BDSM klubu

7. února 2015 | 06:00

Rodák ze severoirského Belfastu, charizmatický Jamie Dornan (32) se doslova přes noc stal hvězdou světového formátu. Může za to jediné – role Christiana Greye ve filmu podle celosvětového knižního bestselleru Padesát odstínů šedi. Příprava na tuto roli a samotné natáčení však prý rozhodně nebyly tak sexy jako snímek, který má premiéru už ve čtvrtek 12. února.

Navzdory náhlé popularitě se Jamie Dornan rozhodně nechová jako hollywoodská hvězdička. Ve skutečnosti je novopečeným tatínkem a milujícím manželem, který po práci spěchá domů, aby byl se svou ženou a dcerou.

Natáčení Padesáti odstínů šedi mu ovšem do života vneslo trošku schizofrenie. A tak zatímco ve dne byl vzorným otcem, večer se odebral do BDSM klubu, aby se připravil na roli zvrhlého milionáře Christiana Greye.

"Představte si, že jedno úterý políbíte manželku a odejdete do night klubu, abyste se podívali, jak to chodí mezi dominanty a submisivy," svěřil se Dornan v rozhovoru pro časopis Glamour, pro který s Dakotou Johnson nafotili i nové sexy fotografie. Vypadá to ale, že z proniknutí do světa BDSM subkultury nebyl Jamie zrovna dvakrát nadšený.

"Popravdě, nevím, jestli mi to vůbec k něčemu bylo. Dominant na scéně byl při těch ... věcech hodně žoviální. Ve skutečnosti se jeho přístup ani trošku nepodobal tomu Christianovu, tedy alespoň tak, jak já si představuji jeho chování v červené herně. Myslím, že Christian to všechno bere mnohem víc vážně."

Ostatně Jamie Dornan nebyl v průběhu natáčení příliš nadšený ani ze sexuálních scén samotných. Ne však kvůli vlastnímu pohodlí nebo stydlivosti, ale kvůli své herecké partnerce Dakotě Johnson, představitelce Anastasie Steele.

"Některé scény z červené herny byly opravdu nepříjemné. V průběhu natáčení samozřejmě muselo dojít k situacím, kdy na sobě Dakota neměla skoro žádné oblečení a já jí musel dělat věci, které bych rozhodně žádné ženě nikdy dělat nechtěl."

To, že natáčení právě sexuálních scén nebylo vůbec jednoduché, ostatně potvrzuje i Dakota Johnson (25): "Je docela stresující být nahá a připoutaná k posteli, když je kolem vás celý filmový štáb. V okamžiku, kdy režisérka zakřičí stop, jste totiž stále nahá a připoutaná k posteli. Naštěstí přes mě Jamie vždy ohleduplně přehodil deku."

I když Dakota na exkurzi do BDSM klubu jít nemusela, přípravě na film se samozřejmě nevyhnula. "Měla jsem svého osobního trenéra, který ze mě každý den dřel kůži. Ale zpětně jsem za to ráda, ve filmu je hodně scén, ve kterých na sobě nemám příliš mnoho oblečení, a chtěla jsem vypadat prostě dobře," směje se Dakota a s úšklebkem dodává: "A také jsem za poslední rok byla na tolika voskových depilacích, kolik většina žen nestihne za celý život."

No, vypadá to, že se máme opravdu na co těšit. Viděli jste už nejnovější scénu z filmu, ve které Christian odhalí nejen svou temnou duši, ale i sexy tělo? Líbí se vám obsazení titulních rolí? A máte už koupený lístek na premiéru? Svěřte se nám v diskusi.

Autor: brig