Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

9 celebrit, které se rozhodly pro život bez dětí. Patří mezi ně Zellweger, Diaz i Clooney

  • Některé hvězdy si prostě nedovedou představit, že by jim do jejich poklidného života zasáhly děti.
    30. ledna 2015 | 06:00

    Většina žen si život bez potomka nedokáže představit. V Hollywoodu je navíc dítě téměř "módním doplňkem". Přesto se některé známé hvězdy rozhodly, že rodičovství pro ně zkrátka není. Děti nazývají malými diktátory, a mateřství přirovnávají dokonce i k otroctví.

  • Oprah Winfrey (61)

    Oprah Winfrey
    Autor: ČTK

     

    Mnoho lidí nechápe, proč americká herečka a moderátorka žádné potomky nemá. Podle většiny by totiž tahle nejbohatší žena showbyznysu byla ideální matkou. Ona prý ale rozhodně nelituje toho, že zůstala bezdětná. Když se ona sama stala hostem talk show svého mladšího kolegy, prozradila, že ve čtrnácti letech porodila dítě, které brzy zemřelo. Winfrey prý ale byla ráda, dítě nechtěla. Během těhotenství údajně dokonce přemýšlela i o sebevraždě. "Kdybych měla děti, tak by mě asi nenáviděly. Zřejmě by skončily v podobném pořadu, jaký dělám já, a povídaly o mně. Jsem přesvědčena o tom, že by kvůli mé kariéře a slávě hodně trpěly," svěřila se v jednom z rozhovorů Oprah.

  • Renée Zellweger (45)


    Renée Zellweger
    Autor: profimedia.cz, isifa.com
    Filmová Bridget Jones po manželství a dětech nijak netoužila, ostatně stejně jako její představitelka, která si roli matky nedokáže představit. "Můj bratr má dvě děti, takže jsem teta Renée. Jsou jim dva a čtyři roky. Je to chaos. Sláva všem matkám světa. Ta nejlepší věc na tom, být tetou, je, že můžu kdykoliv odejít. Nic proti mému velkému bratrovi Drewovi, ale je to otročina. Nemůžete se ani v klidu osprchovat. Mateřství je diktatura. Děti jsou malí diktátoři, kteří svět řídí ze svých postýlek," prohlásila jednou.

     

    V jiném rozhovoru se zase svěřila, že mateřství nikdy nebylo její ambicí. "Nikdy jsem neměla žádné plány a očekávání ve smyslu: až mi bude devatenáct, udělám tohle, a v době, kdy mi bude pětadvacet, udělám zas tohle. Já prostě beru věci tak, jak přicházejí, den za dnem, a když se něco stane, je to dobře a správně," vysvětlovala Renée. Na přímou otázku, proč děti nechce, odpověděla: "Chci být prostě nezávislá a být schopná postarat se sama o sebe. Všechno ostatní je ta omáčka kolem."

  • Cameron Diaz (42)

    Cameron Diaz
    Autor: Reuters

     

    Bývalý Charlieho andílek se nikdy neprovdal a ani to neplánuje – a stejně tak nechce být nikdy matkou, protože má podle svých slov "lásky na rozdávání". "Myslím, že velký omyl v naší společnosti je očekávání, že toho pravého potkáme v osmnácti letech, pak bychom se měli vzít a milovat se až do konce našich dnů. To je kravina!" prohlásila.

     

    Radikální názory jsou Cameron vlastní. Prý má sama hned několik stejně starých kamarádek, které děti také nechtějí, a tak má pocit, že už to konečně může říct nahlas. "Doba se mění, říct, že nikdy nechci děti, už dnes neznamená, že se na vás všichni budou koukat skrz prsty," myslí si. "Na planetě Zemi žije už tak dost lidí. Upřímně? Nepotřebujeme žádné další děti," tvrdí herečka.

  • Kim Cattrall (58)


    Kim Cattrall
    Autor: profimedia.cz

     

    Je docela těžké představit si živočišnou Samanthu ze Sexu ve městě jako maminku. Herečka navíc skutečně není příliš mateřský typ, což potvrzují její vlastní slova. "Vnímala jsem ten tlak, který na mě vyvíjelo okolí, a uvědomila jsem si, že se necítím připravená udělat krok vstříc mateřství. Být biologickou matkou mi prostě není pro tenhle život souzeno," svěřila se v show Oprah Winfrey.

  • Portia de Rossi (41) a Ellen DeGeneres (57)

    Portia de Rossi (vpravo) a Ellen DeGeneres
    Autor: Profimedia.cz
    Se svou partnerkou, moderátorkou Ellen DeGeneres, žije herečka už téměř deset let. Rodiči by se mohly stát díky darovanému spermatu nebo by mohly dítě adoptovat, když nad tím ale přemýšlely, uvědomily si prý obě, že rodinu založit nechtějí. "Musíte děti opravdu chtít a my ani jedna nechceme. Takže to budeme jen já a Ellen a žádné děti," prohlásila herečka v rozhovoru. "Po třicítce cítíte tlak a vy si myslíte – budu mít děti proto, abych neprošvihla něco, co jiní lidé, jak se zdá, zbožňují? Nebo to je něco, co opravdu chci celým srdcem? Necítila jsem, že má odpověď na to druhé je ano," dodala ještě.
  • George Clooney (53)

    George Clooney
    Autor: ČTK, Reuters
    Nikdy neříkej nikdy. Herec George Clooney roky tvrdil, že se nikdy neožení a nikdy nezplodí děti. Nevadilo mu ani, že kvůli tomu o něm kolovaly zvěsti, že je gay. "Ano, přiznávám, že jsem sebestředný. Vždycky jsem věděl, že otcovství není pro mě. Vychovávat děti je ohromný závazek, musí být vaší prioritou číslo jedna. Pro mě je ale stále nejdůležitější moje práce. Proto se už také nikdy neožením," prohlásil a dodal: "Byl bych znovu stejně mizerný manžel. A já nechci ani sebe, ani nikoho jiného zbytečně vystavovat bolesti, až na to přijde. Kdybych já byl svou přítelkyní, nikdy bych se sebou dlouho nebyl." První předsevzetí už ale porušil. Loni na podzim si v Benátkách vzal právničku Amal Alamuddin. Uvidíme tedy, jestli se nakonec nestane také hrdým tatínkem.
  • Eva Mendes (40)

    Eva Mendes
    Autor: profimedia.cz

     

    Někdy hormony doženou i zaryté odpůrkyně mateřství. Živoucím důkazem je například ohromující herečka a modelka Eva Mendes. Ta v roce 2012 prohlásila: "Musím být upřímná, necítím, že bych chtěla být matkou. Spousta lidí, které znám, se rozhodla zůstat bezdětní. Nemám pocit, že bych slyšela tikat biologické hodiny." O rok později pak prohlásila: "Nechci mít děti... Miluju miminka, jsou tak roztomilá. Ale také hrozně moc miluju klidný a dlouhý spánek, a mám strach, že bych o něj přišla." Po třech letech po boku přítele Ryana Goslinga ale zřejmě změnila názor. Loni v září totiž porodila dceru.

  • Zooey Deschanel (35)

    Zooey Deschanel
    Autor: profimedia.cz
    Další takovou je i hvězda romantických komedií, která také ještě nedávno tvrdila, že se mámou nikdy stát nechce. "Mít děti nikdy nebylo mým cílem. To moje sestra Emily byla vždycky mateřský typ, přivydělávala si hlídáním dětí a tak. Já mám děti ráda a líbí se mi, když jsou kolem mě, ale rozhodně nemám ambice pořídit si vlastní. Mám ráda svou práci." Je to ale jen týden, co na veřejnost pronikla informace, že je Deschanel těhotná.

Klíčová slova:  vip, celebrity, rodičovství, bezdětné
Diskuse ke článku
.