Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Chanel mu nestačí: Karl Lagerfeld vydává vlastní noviny

Karl Lagerfeld si může dovolit cokoliv a moc dobře to ví
16. září 2014 | 12:40

Ikona módního průmyslu, jeden z nejvýznamnějších módních návrhářů a hlavní návrhář luxusních značek Chanel a Fendi, Karl Lagerfeld (81), je známý nejen svojí tvorbou, ale i poměrně vyhraněnými názory na krásu a vkus. A právě ty se od teď rozhodl prezentovat ve svých vlastních novinách.

Lagerfeldovy nové noviny nesou jméno The Karl Daily a fanoušci této ikony se jich dočkají vždy jednou za měsíc.

Sám Lagerfeld slibuje, že v nich naleznete nejen jeho osobité, až sociopatické názory, ale také ochutnávku z toho, na čem zrovna pracuje nebo co se mu honí hlavou za inspirativní návrhy. Obsahem novin totiž budou také jeho skicy a fotografie.

Na otázku magazínu WWD, proč se rozhodl prezentovat svoji práci právě tímto způsobem, odpověděl Lagerfeld jednoduše: "Nikdy jsem neviděl, že by to někdo dělal. A přijde mi to jako zábavný a moderní způsob."

Prvních 150 tisíc kopií Lagerfeldových satirických novin bude distribuováno v Evropě a Asii. A aby Karl své fanoušky dostatečně nalákal, nabídl jim na svém Instagramu fotku přímo z tiskárny.

Co si o tomto nápadu myslíte vy? Koupili byste si novinky ze světa módy a jedné sociopatické hlavy, podané typickým rukopisem Karla Lagerfelda?

!Ochutnávku" svých novin nabídl Lagerfeld fanouškům na svém Instagramu
Autor: instagram.com

Autor: brig