Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Konečně žádné mladice: Ceny Emmy ovládly zralé ženy!

  • Vítězky Emmy 2014 jsou starší, ale krásné ženy.
    26. srpna 2014 | 11:00

    Dnes v noci proběhlo slavnostní předávání televizních cen Emmy. Večer jednoznačně ovládl seriál Breaking Bad (Perníkový táta), který získal hned několik ocenění, včetně nejlepšího seriálového dramatu roku 2014. Nás však nejvíce zaujal fakt, že ženy, které si z letošního ročníku odnesly vítězné sošky, jsou ve zralém věku. Že by éra mladých hereček ustupovala?

  • Nejlepší ženský herecký výkon, drama

     

     

    Vítězkou této kategorie se stala americká herečka Julianna Margulies (48), kterou si možná pamatujete jako zdravotní sestru Carol Hathawayové v úspěšném dramatickém seriálu Pohotovost. Sošku si letos odnesla za hlavní roli v dramatickém televizním seriálu The Good Wife (Dobrá manželka). Díky svému famóznímu hereckému výkonu za sebou nechala mladší nominované kolegyně, jako třeba Claire Danes (35) za roli v seriálu Homeland, nebo Michelle Dockery (32) za roli v seriálu Downton Abbey (Panství Downton).

    Julianna Margulies
    Autor: čtk
  • Nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli, drama

     

    V této kategorii vyhrála na plné čáře herečka Anna Gunn (46), která si střihla roli manželky vařiče drog v seriálu Breaking Bad (Perníkový táta). Spolu s ní byly nominovány i mnohem mladší herečky, které však Anna nechala daleko zasebou. Mezi poraženými byly například Joanne Froggatt ze seriálu Downton Abbey (Panství Downton), nebo Lena Headey z oblíbeného seriálu Game of Thrones (Hra o trůny).

    Anna Gunn ze seriálu Breaking Bad
    Autor: čtk

     

     

  • Nejlepší ženský herecký výkon, komedie

     


    Ženskou kategorii hereckých výkonů v komedii ovládla herečka Julia Louis-Deyfus (53) za hlavní roli v seriálu Veep (Víceprezident(ka)). Peměrně nečekaně nakonec porazila favorizovanou Taylor Shilling (30), která byla nominovaná za roli v seriálu Orange is the New Black, i oblíbenou herečku Mellisu McCarthy (43) nominovanou za roli v seriálu Mike & Moly.

    Emmy 2014
    Autor: ČTK
  • Nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli, komedie

     


     

    Poslední ženskou cenu si odnesla herečka Allison Janney (54) za roli v seriálu Mom. Porazila tak favorizovanou Mayim Bialik (38) ze seriálu Big Bang Theory (Teorie velkého třesku) i oblíbenou herečku Julii Bowen (44) ze skvělého seriálu Modern Family (Taková moderní rodinka).

    Allison Janney
    Autor: čtk

     


Klíčová slova:  emmy, 2014, žena, seriál, výsledky, věk
Diskuse ke článku
.