Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dojemné fotky: První rok Kate v roli matky! Jak to zvládla?

  • 24. července 2014 | 06:00

    "Doufám, že budeme brzy mít svoji vlastní šťastnou rodinu," prohlásila Kate Middleton v roce 2011 do médií během rozhovoru s princem Williamem. Nyní, jen o tři roky později, je vévodkyně z Cambridge (32) vdaná a je mámou Jeho královské Výsosti, Prince George, předpokládaného budoucího krále Anglie. Jak prožila svůj první rok jako matka? Připomeňte si ty nejdojemnější okamžiky!

  • Spokojená nastávající maminka

    Kate po čtyřech dnech opustila nemocnici
    Autor: Reuters
    Zvěsti o těhotenství už týdny kolovaly mezi lidmi, než britský princ William a Kate Middleton oficiálně oznámili světu, že opravdu čekají potomka. Šťastná dvojice zapózovala fotografům, když 6. prosince 2012 opouštěli Nemocnici krále Edward VII v Londýně poté, co tu Kate byla čtyři dny hospitalizována kvůli akutním ranním nevolnostem.
  • Unavená, přesto šťastná

    Vévodkyně z Cambridge s princem Georgem.
    Autor: archiv Blesku
    23. července 2013, jen den poté co přišel na svět, mohl malého Prince George konečně spatřit celý svět. Vévoda a vévodkyně z Cambridge, princ William a jeho manželka Kate Middleton ho přišli novinářům ukázat před londýnskou nemocnici St. Mary, kde Kate porodila. Tímhle výběrem vzdali hold babičce, kterou George nikdy nepozná. Právě tam totiž princezna Diana před lety porodila malého Williama.
  • První oficiální rodinná fotografie

    Na rodinném snímku nechybí kromě Williama, Kate a George ani psi. Fotografi e vznikly na zahradě rodičů vévodkyně Catherine.
    Autor: Reuters, archiv Blesku
    Princi Georgovi je necelý měsíc a jak je vidět z první oficiální fotografie královské rodiny, Kate se s mateřskou rolí skvěle vyrovnala. Nádherný rodinný portrét byl pořízena v zahradě jejich domu v Bucklebury v jižní Anglie 19. srpna 2013.
  • Křest malého prince

    1859851:gallery:true:trueKřtiny Prince George so konaly 23. října 2013 v Královské kaply Svatojakubského paláce. Celé jméno malého prince zní: Jeho královská Výsost princ George Alexander Louis z Cambridge. Na sobě měl George při této příležitosti repliku 172 let starých krémových šatiček určených pouze pro tento výjimečný den. Nece
  • Dokonalá rodina

    Další z oficiálních portrétů královské rodiny.
    Autor: Reuters
    Necelý půl rok po křtu, v březnu 2014, zveřejnil při příležitosti Dne matek mladý královský pár další oficiální portrét. Na zdánlivě neformální fotografii pořízené v okně Kensingtonského paláce pózuje s Williamem a Kate jejich osmiměsíční syn George a kokršpaněl Lupo. Třetí oficiální obrázek malého prince pořídil známý fotograf hollywoodských hvězd Jason Bell, který se postaral také o snímky z jeho křtu.
  • Začátek královské cesty

    Rozkošný princ George byl z dalekého výletu vyjukaný.
    Autor: profimedia.cz
    Jak je ze snímku, který byl vytvořen 7. dubna 2014 na letišti ve Wellingtonu jen pár minut po příletu na Nový Zéland patrné, Kate i malý George zvládli dlouho cestu bez problémů. A i když museli bojovat s deštěm, špatnou viditelností a také silným větrem, nic jim to neubralo na dobré náladě.
  • Georgovy první královské povinnosti

    A nejspíš ani chození, o které se na Novém Zélandu pokusil.
    Autor: EPA
    Jen o dva dny později už Gorge čekaly první královské povinnosti. Ve školce v novozélandském Wellingtonu se setkal s dalšími dětmi. Stále usměvavá maminka Kate mu byla velkou oporou.
  • Ochránkyně zvířecích uší

    Kate Middleton se svým synem Georgem...
    Autor: ČTK
    V Austrálii v sydneyské zoo Taronga malý George symbolicky otevřel nový výběh bandikuta králíkovitého, který byl pojmenován George právě na počest jeho narození. Roztomilé chlupaté zvířátko se princovi moc líbilo. Vévodkyně Kate ho proto musela před synem "ochránit". Chovatelům předem řekla, že George by neměl na vačnatce sahat, ne kvůli tomu, aby zvíře neublížilo jemu, ale naopak. "Má docela silný stisk," vysvětlovala zaměstnancům zoo. "Kdyby bandikuta chytl za ucho, pravděpodobně by ho už nepustil," omlouvala natěšeného syna.
  • Princovy první krůčky

    Princ George zatím jištěný mámou Kate už pošilhává po fotbalovém balónu
    Autor: profimedia.cz
    Princ George 15. června 2014 v Cirencesteru, kam se s maminkou Kate přijel podívat, jak hraje pólo jeho tatínek princ William. Zatím jištěný starostlivou mámou už pošilhával po fotbalovém balónu.

  • Georg slaví 1. narozeniny

    Druhá fotografie vydaná exkluzivně u příležitosti princových prvních narozenin.
    Autor: profimedia.cz

    Kate s malým Georgem v náručí a manželem Williamem po boku, jen několik týdnů před synovými prvními narozeninami, na výstavě motýlů v londýnském Přírodopisném muzeu.

Klíčová slova:  Kate Middleton, george, 1. rok, máma
Diskuse ke článku
.