Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Narozeninové fotky George exkluzivně! Jaké dostane dárky od královny a rodičů?

22. července 2014 | 06:00

Právě dnes je ten slavný den, kdy malý princ George, budoucí panovník britského impéria, oslaví své první narozeniny. U babičky a dědečka Middletonových už ale svoji oslavu měl. Co ho tedy čeká dnes? Víme všechno!

Nemusíte být zrovna následník trůnu, abyste své narozeniny slavili na několikrát. Jenomže zatímco královská rodina zastává názor, že pompézní oslavy narozenin jsou pro roční miminko, byť budoucího krále Anglie, poněkud zbytečné, protože si z nich stejně nebude nic pamatovat, Carole Middleton, matka vévodkyně Kate, si hodlala narozeniny svého malého vnoučátka náležitě užít. A jak řekla, tak i udělala.

Party u babičky Middleton

Malý princ George tak své první narozeniny vůbec poprvé oslavil už v pátek 18.července., tedy celé čtyři dny před svými skutečnými narozeninami. Babička Carole pro něj přichystala oslavu ve stylu králíčka Petera, což tradiční britská postavička z dětských knížek, která poprvé spatřila světlo světa již na přelomu 19. a 20. století.

Tříhodinová oslava v panství Berkshire tak zahrnovala nejen velkolepou výzdobu plnou králíků, ale také bohatě prostřenou tabuli vhodnou nejen pro malé princátko, ale i pro jeho batolecí kamarády. Pochutnávali si hlavně na zdravých jednohubkách, spouště čerstvého ovoce, bio zmrzlině a ovocných sorbetech.

Ani dospělí gratulanti ale nepřišli zkrátka. "Carole byla zrozena pro roli hostitelky. Všechny stoly se prohýbaly pod delikatesami ve stylu 70. let, kterým bylo prostě nemožné odolat," prozradil jeden z pozvaných hostů.

Klídek v Kengsingtonském paláci

Zatímco první, pompézní oslavu má tedy malý George za sebou, ta druhá, v úzkém rodinném kruhu ho dnes v Kengsingtonském teprve čeká. I přes to, že tato oslava bude podstatně klidnější, může George ještě mluvit o štěstí, že na ní budou přítomní nejen oba rodiče - Kate a William, ale i strýček Harry, babička Alžběta II. a další pozvaní hosté.

Samotný princ William totiž, na rozdíl od svého syna, byl v den svých prvních narozenin pouze se svojí chůvou Barbarou Barnes. Jeho rodiče - princ Charles a lady Diana byli totiž tou dobou na státní návštěvě v Kanadě. Malý Will tak své první narozeniny oslavil až o celý měsíc později, na party v Buckinghamském paláci.

Čím obdarovat prince?

I když by se dalo předpokládat, že roční následníci britského trůnu dostávají k narozeninám prakticky totéž jako jiná miminka v jejich věku, najdou se na seznamu doposud ohlášených dárků i skutečné libůstky.

Od maminky Kate se malý George může těšit na foto knihu, dokumentující všechny důležité okamžiky jeho prvního roku života, kterou osobně sestavila sama Kate. Kromě toho Kate a William nahráli malému také CD s oblíbenými dětskými písničkami a ukolébavkami, na které také nazpívali píseň Všechno nejlepší k prvním narozeninám.

V neposlední řadě se pak George může těšit na dárek od rodičů, který v jeho věku ocení pravděpodobně nejvíc - tradiční dřevěný vláček s vagónky vezoucími každé písmenko z jeho jména - George Alexander Louis, nebo ručně šitý fotbalový míč, který pro svého prvorozeného synka nechal vyrobit princ William.

Od Lupa, rodinného kokršpaněla, se George může těšit na fotografii ve tvaru psí tlapky, na které si Lupo a George hrají na zahradě. A tady seznam darů samozřejmě nekončí.

Pokojská Kate a Williama, Antonella Fresolene, nechala pro malého prince vyrobit polštářek z paličkované krajky, techniky, jejíž vznik sahá až do 14. století. Tento velmi drahý a pracný artefakt se tradičně dává batolatům v Itálii. Zakusování se do něj totiž pomáhá miminkům při prořezávání prvních zoubků.

Chůva Maria Teresa Turrion Borrallo se pro změnu pustila do přípravy tradičního tarta de Santiago, dortu z oblasti severozápadního Španělska, v jehož složení najdete mandle, vejce, cukr a pomerančovou kůru. Jeho účelem je přinášet oslavenci štěstí a ochranu proti všemu zlému.

Babička Carole a tetička Pippa Middletonovy pro George utratily bezmála celé jmění v luxusním londýnském butiku s dětským oblečením Blue Almonds a odnesly si odtud tašky plné kraťasů, kloboučků proti slunci, plavek a triček s límečkem, ve kterých malý princ doslova udává trendy v oblékání batolat. Ostatně každý outfit, ve kterém se George v médiích objeví, je okamžitě beznadějně vyprodán.

A ani nám tedy nezbývá, než popřát malému Georgovi jen to nejlepší a spoustu lásky. A při té příležitosti vám představit také druhé dvě exkluzivní fotografie, které královská rodina u příležitosti princových prvních narozenin uveřejnila.

Druhá fotografie vydaná exkluzivně u příležitosti princových prvních narozenin.
Autor: profimedia.cz

Třetí fotografie vydaná exkluzivně u příležitosti princových prvních narozenin.
Autor: profimedia.cz

Autor: brig