Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

50 odstínů šedi: Víme, co se dělo při konkurzech na hlavní role!

9. července 2014 | 06:00

Snímek podle celosvětového bestselleru autorky E.L James bude mít premiéru až 14. února 2015, všechny scény už jsou ale dávno dotočené. Až teď ovšem začínají ze zákulisí prosakovat informace o tom, jak vlastně probíhala celá příprava na tento toužebně očekávaný snímek.

Dakota Johnson a Jamie Dornan - tak znějí jména dvou hlavních představitelů Anastacie Steel a Christiana Greye, se kterými se snímek Padesát odstínů šedi už dotočil.

Zatímco na filmovém materiálu tak pracuje celý tým střihačů a grafiků, produkce už se pouští do hledání těch nejvhodnějších scenáristů, kteří by napsali skript k druhému filmu ságy - Padesát odstínů temnoty. A kolem začínají být slyšet také hlasy herců, kteří v konkurzech na hlavní role nebyli tak úspěšní, jako Dakota Johnson a Jamie Dornan.

Babi, nekoukej!

Lucy Hale
Autor: profimedia.cz
Krásná herečka Lucy Hale, která se sice objevila v několika epizodních rolích v seriálech jako Jak jsem poznal vaši matku nebo CSI: Miami, ale na svůj filmový debut teprve čeká, viděla v roli Anastacie Steel samozřejmě obrovskou příležitost. Přesto se ale nezdá, že by byla vysloveně zklamaná, že roli nedostala.

Proč? Znejistěl ji prý konkurz na roli hlavní hrdinky, který byl dle jejích slov ten nejméně příjemný ze všech konkurzů, které kdy zažila: "Dali mi dvoustránkový monolog, jehož obsahem bylo... no... myslím, že si to všichni dokážete představit. Dodala bych k tomu jen to, že bych rozhodně nechtěla, aby záznam toho konkurzu viděla moje babička."

Sexy plán B

Jessie Pavelka
Autor: profimedia.cz
I když bychom scénu lépe než Lucy rozhodně nezahrály, nedá nám to se nezeptat - věděla Lucy vůbec do jakého filmu přišla dělat konkurz? Domníváme se totiž, že kdyby předlohu otevřela prakticky na jakémkoliv místě, muselo by jí být jasné, že se nebude jednat o psychologické drama s dlouhými diskuzemi nad šálkem brazilské kávy.

To herec s pronikavým pohledem - Jessie Pavelka, který se ucházel o roli samotného božského Christiana Greye, věděl o co jde a o konkurzu mluví s nadsázkou a humorem: "Byl jsem plán B a být plán B stojí za prd. Konkurz jsem si opravdu užil, i přesto, že jsem se ani nemusel navléci do latexového oblečku. Ale evidentně našli někoho, kdo se pro roli Christiana hodí víc, než já a já jim to přeju." Dodává Jessie s úsměvem.

Autor: brig