Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Boří mýty! Ohněm znetvořená žena na obálce magazínu

8. července 2014 | 13:30

Lékaři jí nedávali téměř žádnou šanci na přežití. Při požáru totiž modelka utrpěla popáleniny na neuvěřitelných 65 % těla. Turia Pitt (26) to ale nevzdala a svůj život si vybojovala! Teď je inspirací pro tisíce žen.

"Být na obálce Women's Weekly je pro mě obrovská čest. Existuje spousta žen, které jsou krásné, ale přitom si vůbec nevěří," prohlásila Pitt.

Australský vydavatel zřejmě udělal skvělé rozhodnutí, když se rozhodl vyměnit photoshopem upravené dokonalé modelky za statečnou mladou ženu, jejíž tvář i tělo znetvořil požár.

Inspirativní kráska utrpěla čtyřmi lety při lesním požáru popáleniny na neuvěřitelných 65 % těla. Aby si zachránila holý život, musela plameny proběhnout. Podstoupila 18 velkých operací, více než 100 menších zákroků, na těle má desítky kožních štěpů. Strávila více než 864 dnů v nemocnici.

Turia může být pro mnohé ženy inspirací.
Autor: Facebook

Největší oporou jí po celou dobu byl její přítel Michael Hoskins (29), se kterým chodila už od čtrnácti let. Ten se zachoval jako pravý muž a neopustil ji ani v těch nejtěžších chvílích.

"Je to pořád Turia," říká Michael. "Stále je to lidská bytost. Její kůže je sice teď trochu jiná, ale je to pořád ten samý člověk, do kterého jsem se zamiloval."

Navzdory svým těžkým zraněním, i tomu, že přišla téměř o všechny prsty na rukou, je stále velmi aktivní. S přítelem sportuje, v rámci závodu ujela na kole 2800 kilometrů z národního parku Uluru až do Sydney, účastnila se dvaceti kilometrového závodu v plavání, ušla túru na Velké čínské zdi.

Turia je stále aktivní sportovkyní, při cyklistickém závodu ujela 2 800 kilometrů.
Autor: Facebook