Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Uhrančivé oči: 6 slavných žen, jejichž pohled vás dostane

  • Která ze slavných žen má podle vás nejkrásnější oči?
    7. července 2014 | 06:00

    Jsou nejvýraznějším rysem tváře. Dokáží odhalit emoce i náladu. Ne nadarmo se říká: Oko, do duše okno. A nezáleží na tom, zda jsou modré či hnědé, velké nebo malé. Všechny mají něco do sebe. Které celebrity ale mají ty nejkrásnější oči?

  • Charlize Theron (38)


    Charlize Theron
    Autor: profimedia.cz
    Na šestém místě našeho žebříčku skončila jihoafrická herečka a modelka, která má opravdu nádherné oči. Theron začala svou hereckou kariéru ve Spojených státech. V roce 1999 se objevila v květnovém vydání časopisu Playboy. V roce 2000 ji časopis People magazine zvolil jednou z padesáti nejkrásnějších žen světa. A v září 2000 začala modrooká herečka randit s idolem žen Georgem Clooneyem. Není však jen krásná, ale je i talentovaná. Za roli  brutální vražedkyně ve filmu Zrůda získala Oscara i Zlatý Glóbus.
  • Milla Jovovich (38)

    Milla Jovovich
    Autor: Profimedia.cz

    Pátá příčka patří úspěšné americké modelce, herečce, hudebnici a módní návrhářce. Jovovic, která se objevila i v exkluzivním kalendáři Pirelli, hrála v mnoha hollywoodských filmech. Do povědomí veřejnosti se ale dostala především díky akční scifi Resident Evil. Podle časopisu Forbes je jednou z nejlépe placených modelek na světě s ročním příjmem přes deset a půl milionu dolarů, hlavně díky kontraktu s L'Oreal.
  • Audrey Hepburn (†63)

    Audrey Hepburn
    Autor: Profimedia.cz
    Čtvrtá pozice patří v roce 1993 zesnulé britské herečce a velvyslankyni UNICEF, která byla jednou z nejznámějších tváří filmového plátna druhé poloviny 20. století, nositelkou cen Oscar, Tony, Emmy i Grammy. Pro mnohé představovala nový typ krásy, její útlý vzhled často řídil vývoj módy a dodnes zůstává nedostižným symbolem elegance, idolem osobního šarmu, noblesy i charisma.
  • Elizabeth Taylor (†79)

    Elizabeth Taylor byla černými loknami proslulá
    Autor: Profimedia.cz, ČTK
    Na třetí příčce se umístila britsko-americká herečka, jejíž pomněnkově modré oči nenechaly spát milióny mužů na celém světě. Navíc v mládí vyrostly Elizabeth nad očima dvě řady řas. Podle lékařů šlo o jakousi podivnou mutaci. Nadbytečná řada po čase zmizela, ale řasy herečky byly již navždy tak výrazné, že zaujaly každého pozorovatele. Nezapomenutelná Kleopatra získala hned dva Oscary, za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli ve filmu Kdo se bojí Virginie Woolfové? a za to samé ve filmu Prázdniny v Římě.
  • Kristen Stewart (24)

    Kristen Stewart
    Autor: profimedia.cz
    Americká filmová a televizní herečka, kterou všichni znají především díky roli Belly Swan v upírské sáze Stmívání, má nádherné přemýšlivé oči, kterým je lehké propadnout.
  • Angelina Jolie (39)

    I když má krásný obličej, zahraje si čarodějnici
    Autor: Profimedia.cz
    Americká filmová herečka, režisérka a zvláštní vyslankyně Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky, která dříve pracovala také jako modelka, bývá v médiích často označována za jednu z nejkrásnějších žen světa. Její zeleno-šedé kočičí oči jsou nádherné a její plné šťavnaté rty jsou neuvěřitelné. Je držitelkou tří cen Zlatý glóbus a filmového Oscara.

Klíčová slova:  oči, vip
Diskuse ke článku
.