Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nejslavnější poprsí: Ňadra, která měnila svět napříč historií

  • 23. června 2014 | 06:00

    Odjakživa přitahovala mužské pohledy, odjakživa se pro ně zabíjelo, rozvádělo a hádalo. Řeč není samozřejmě o ničem jiném, než o jedné z nejsilnějších ženských zbraních  - o ňadrech. Jaké ale byly přednosti, které měnily dějiny? Vybraly jsme pro vás top 10 dekoltů, které si podle nás rozhodně zaslouží věčnou pozornost.

  • Věstonická venuše

    Věstonická Venuše
    Autor: profimedia.cz
    Celosvětově nejstarší ukázka lidské umělecké tvorby a jeden z nejstarších aktů vůbec. Tato soška ženy, stará zhruba 30 tisíc let, jasně ukazuje, čeho si lidé paleolitu cenili - kyprých tvarů a obrovských prsou.
  • Helena

    Diane Kruger jako krásná Helena
    Autor: Warner Bros
    Ačkoliv to nebyla jenom její ňadra, co k Heleně táhlo nápadníky z celého Řecka, faktem zůstává, že kvůli její kráse byla rozpoutána Trojská válka. A není se čemu divit, byla totiž jedním z mnoha levobočků samotného nejvyššího a nejprostopášnějšího z bohů - Dia.
  • Botticelliho Venuše

    Botticelliho Venuše
    Autor: profimedia.cz
    V řecké mytologii Afrodita, v římské Venuše - faktem zůstává, že byla považována za nejkrásnější z bohyní a proto se také stala námětem mnoha umělců. To nejznámější (a nejvíce sexy) zpodobnění lze však bez debat přisoudit Botticellimu. Jeho Zrození Venuše sice neukazuje nic necudného, avšak vykreslené křivky jsou prostě božské.
  • Marie Antoinetta

    Marie Antoinetta
    Autor: EPA
    Podle jedné z historek byla francouzská sklenice na šampaňské nazvaná coupe vymodelované podle tvaru jednoho z ňader Marie Antoinetty. Pravdou ale bohužel je, že tato sklenice vznikla o celé století dříve, než se Marie Antoinetta vůbec narodila. My si ale říkáme, že záznamy o její kráse a fakt, že se tato historka traduje už více než 250 let dokazují, že si dekolt Marie Antoinetty své místo v dějinách zkrátka zaslouží.
  • Bettie Page

    Bettie Page
    Autor: profimedia.cz
    Bettie Page jako nejznámější americká pin-up girl nabídla v 60. letech dokonalý protipól k platinovým kráskám, které nejlépe reprezentoval nikdo jiný, než překrásná Marilyn Monroe. Bettie ale ukázala, že není žádnou křehulkou, nebála se dát najevo svoji zálibu v bondage, vystrčila hruď a získala si velmi silnou fanouškovskou základnu.
  • Brigitte Bardot

    891730:gallery:true:trueBrigitte Bardot byla sexsymbolem své doby a snem mnoha mladíčků i dospělých mužů. Díky ní chtěl mít doma každý ženu, jejíž jedinou starostí bude vypadat krásně a mlčet. Kdo by to ale mohl dávat za vinu skvostné Brigitte a jejímu dmoucímu se výstřihu?
  • Madonna

    Madonna
    Autor: Profimedia.cz, EPA, Reuters, SCAN
    Madonna se stala doslova symbolem 90. let a osobností, která bořila a současně určovala trendy nejen v hudbě, ale také v módě a v pohledu na ženskou sexualitu. Její nejznámější kostýmy k turné Blonde Ambition v roce 1990, které sestávaly převážně z korzetů a spodního prádla s proklatě špičatou podprsenkou, pochází z dílny nikoho menšího, než samotného Jean Paul Gaultiera.
  • Lara Croft

    Angelina Jolie jako Lara Croft
    Autor: Isifa.com, profimedia.cz
    Když se postavou počítačových adventure stříleček stala žena, a pořádně tvarovaná, vzbudilo to doslova poprask. Když se proto podle této počítačové hry začal točit první celovečerní film, roli sexy a Lary Croft s jejími velkými přednostmi dostala smyslná Angelina Jolie. A nutno podotknout, že tyto dvě dámy pro sebe byly doslova stvořené.
  • Kate Moss

    Kate Moss
    Autor: profimedia.cz
    Příchod Kate Moss do světa módy znamenal konec krásek z planety Barbie. Do centra pozornosti se dostaly chudinky se zplihlými vlasy, skloněnou hlavou a pobledlou pletí, které působily jako zanedbané děti. A že to jde i bez silikonů a více než dobře, dokazují četné snímky slavné modelky, na kterých se nebála ukázat téměř všechno, čím ji příroda obdařila.
  • Dita von Teese

    Dita von Teese
    Autor: Repro bwattmagazine.com
    Jedna z nejkrásnějších, nejinspirativnějších a nejstylovějších žen současnosti - Dita von Teese každým dnem dokazuje, že být ženou je to nejlepší, co se vám v životě mohlo přihodit. Vrátila do běžného nošení korzety, jehly, rudou rtěnku i temné linky a my jí můžeme jen děkovat a obdivovat její dokonalou postavu ve tvaru přesýpacích hodin.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.