Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

První republika: Které postavy milujeme a které naopak?

  • Ambiciózní seriál První republika láká diváky k obrazovkám vždy v pátek večer na ČT1
    31. května 2014 | 05:00

    Dobový seriál První republika se pomalu, ale jistě blíží ke konci. Čekají nás poslední dva díly, ve kterých se dozvíme, kdo je vrahem, jak přesně Léblovi zemřeli a jak to bude dál s našimi oblíbenými postavami. Kterou z nich jsme si zamilovaly, a kterou bychom ze seriálu raději vyřadily?

  • Klára Valentová-Léblová

    Kláru jsme si zpočátku v redakci docela oblíbily, jednak je její představitelka Markéta Častvaj nesmírně sympatická, a jednak se nám líbila její oddanost rodině. V prvních dílech jsme doufaly, že hodí za hlavu vyznávání tradičních hodnot, odejde od manžela Jaroslava a skončí v náruči své životní lásky Vladimíra. Později se však Klára ukázala jako žena, která příliš neví, co chce. Miluje Vladimíra, kterému paradoxně nepřeje štěstí, ale raději mu hází klacky pod nohy. Nadevše také miluje své dcery, ale když utíká od Jaroslava, nevezme je s sebou. Klářino chování zkrátka nechápeme.

    Markéta Častvaj Plánková
    Autor: česká televize
  • Magdalena Škvorová

    Z počátku ztřeštěná dívka, která si získala naše sympatie svou bezprostředností a radostí ze života. Dnes starostlivá matka, nešťastně zamilovaná do muže, který její lásku neopětuje. Přesto by pro svého muže Vladimíra udělala vše. Čas, kdy je hledaný policií, skrývá se a poté je zatčen, je pro ni nejtěžším obdobím života.

    Veronika Nová
    Autor: Česká televize
  • Vladimír Valenta

    Statečný a okouzlující Vladimír se hned v prvním díle stal doslova idolem. I my jsme propadly jeho kouzlu a musíme se přiznat, že se každý týden těšíme, až zasedneme před televizní obrazovky a znovu ho uvidíme. Je však pravda, že nás nejdříve trochu zklamal sňatkem s Magdalenou, kterou jsme si nakonec oblíbily, poté nevěrou a také prazvláštním vztahem s Klárou. Ale reputaci si zachránil svým hrdinným odhodláním najít vrahy Léblových.

    ...
    Autor: Česká televize
  • Jaroslav Valenta

    Od první chvíle nám byl Jaroslav nesympatický. To jsme ještě netušily, že se z něj časem vyklube vypočítavý lump, despota a pravděpodobně spolupachatel nebo dokonce vrah Léblových. Je nám ovšem jasné, že žádný seriál by se neobešel bez tzv. "záporáka", který divákům dokáže pořádně rozproudit krev v žilách, a který celému ději dodá správný říz a napětí.

    ...
    Autor: Česká televize
  • Karel a Božena Škvorovi

    Rodiče Magdaleny nám k srdci nikterak nepřirostli. Karel svou dceru sice miluje, ale stejně tak neskrývá ani svou lásku k penězům a jejich moci. Boženu, kromě tučného konta, zajímá také dobrá pověst rodiny, pro kterou je ochotna udělat vše. Mimo jiné také dokáže perfektně manipulovat se svým manželem, kterého bychom z fleku zařadily do kategorie "podpantoflák". v současné době se manželé Škovorovi snaží intrikami donutit dceru Magdalenu k rozvodu s Vladimírem, který je podle nich kriminálník.

    První republika
    Autor: Česká televize
  • Kryštof Lébl

    V redakci jsme se shodly, že bratra jako je Kryštof bychom klidně braly. Co se týče vztahů k rodině, přijde nám bezchybný. Ale má samozřejmě i své mouchy. Je totiž horká hlava, nejdříve jedná a až potom přemýšlí. Své nepromyšlené činy však vždy myslí dobře, především ve prospěch rodiny.

    ...
    Autor: Česká televize
  • Eliška Valentová

    Malou Elišku, dceru Kláry a Jaroslava, milujeme od startu seriálu. Z počátku se sice zdá, že žije ve stínu své rozmazlené sestry Ireny, ale postupem času zjistíme, že je jednou z nejvýznamnějších postav vůbec. Díky ní se Klára dozví, že do vraždy jejich rodičů je zapleten její manžel Jaroslav, kterého se teď Eliška bojí. Její sestra Irena naopak otce miluje a po odchodu Kláry chce zůstat s ním.

    První republika
    Autor: Česká televize
  • Právník Benoni

    Zpočátku by nás ani ve snu nenapadlo, že by byl právník Richard Benoni schopen vraždy. Včerejší 20. díl nás však vyvedl z omylu. Opravdu před lety zavraždil i Léblovy? Jaký by měl motiv?

    Pavel Kříž
    Autor: Česká televize

Diskuse ke článku
.