Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Sexuální skandál v podání Gérarda Depardieu šokoval Cannes

Film je plný sexu a rozhodně nepostrádá šťavnaté detaily
22. května 2014 | 13:38

Další skandální film se objevil na letošním festivalu v Cannes. Jeho hlavním protagonistou je francouzský herec Gérard Depardieu a ztvárnil v něm francouzského politika Dominiqua Strauss-Khana a jeho sexuální aféru s pokojskou.

Před třemi lety obvinila politika v USA pokojská ze znásilnění a tato aféra ho stála celou politickou kariéru. Jeho příběh ovšem rozhodně neupadl v zapomnění a filmaři se ho rozhodli poutavým způsobem interpretovat. Již trailer k filmu diváky fascinoval, neboť je plný otevřených sexuálních scén z různých zvrhlých večírků, jichž se politik aktivně účastnil.

Na festivalu v Cannes se film režiséra Abela Ferrary neobjevil v oficiálním programu, protože se jeho tvůrci zřejmě obávali toho, že jeho projekce nebude z politických důvodů povolena. Samozřejmě, že jejich obava byla oprávněná, neboť po jeho odvysílání mají na krku soudní žalobu ze strany Dominika Strauss-Kahna.

Premiéra filmu se odehrála netradičně na internetu a jeho stažení stálo sedm Euro, což je minimální cena za lístek do kina v rámci festivalu. Do sálu se vejde jen omezené množství lidí, proto tento tah přinese producentům pravděpodobně mnohem vyšší zisk. Kvůli erotickým scénám, je rozhodně velkým lákadlem.