Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Poznáte slavné dětské hvězdy? Proslavit teď ale můžete i vaše dítě!

20. května 2014 | 09:55

Roztomilí, nevinní, k zulíbání. Odmala zářily ve filmu, televizi a reklamách, byli idoly své doby. Vrstevníci je obdivovali, jejich tváře plnily stránky časopisů. Díky soutěži Zlatíčka se teď ale hvězdou může stát i vaše dítě!

Drew Barrymore (38)

Drew si všichni pamatujeme jako malou zvídavou holčičku z filmu E.T. mimozemšťan, do kterého jí v sedmi letech obsadil hvězdný režisér Steven Spielberg. Díky roli Gertie se z ní stala skutečná "celebrita". Následovaly další dva filmy a její hvězda stoupala. Vidět jsme ji mohli třeba po boku Julie Roberts ve filmu Miluj svého zabijáka. Asi nejznámější a nejúspěšnější jsou však Charlieho andílci, kde si zahrála společně s Cameron Diaz a Lucy Liu.

Drew Barrymore
Autor: profimedia.cz

Emma Watson (23)

Okouzlující Emma poprvé zazářila jako dětsky nevinná čarodějka Hermiona z Harryho Pottera. Bylo jí právě devět let, když si ji ve škole vyhlédl muž z castingové agentury, který hledal talentované děti pro konkurs do příběhu o Harrym, Ronovi a Hemioně. V deseti tak začala točit svůj první film, který zlomil spoustu rekordů. Její výkon byl kritiky označován za "velkolepý". A následovalo jich dalších sedm. 

Emma Watson
Autor: profimedia.cz

PŘIHLASTE SVÉ ZLATÍČKO DO SOUTĚŽE UŽ DNES WWW.BLESKPROZENY.CZ/ZLATICKA

Kirsten Dunst (30)

Když ji rodiče ve třech letech vedli na konkurz do reklamy, určitě nečekali, že ji o pár let později uvidí po boku Brada Pitta, Toma Cruise a Antonia Banderase ve filmu Interview s upírem. Za svůj výkon byla nominována na Zlatý glóbus za nejlepší herečku ve vedlejší roli. Už jako dítě natáčela televizní reklamy – hrála celkem v 68 reklamních spotech, první malou roli ve filmu získala až v roce 1989 ve filmu Woodyho Allena Povídky z New Yorku. V roce 1995 i 2002 ji časopis People zařadil mezi 50 nejkrásnějších lidí roku.

Kirsten Dunst
Autor: profimedia.cz

Lindsay Lohan (27)

Do světa showbyznysu vstoupila Lindsay už jako malé dítě. Od tří let pracovala jako modelka a účinkovala ve více než šedesáti televizních reklamách. První větší hereckou příležitost dostala v deseti letech. Zásadní zlom v kariéře pak přišel s filmem společnosti Walt Disney Past na rodiče. Ten byl velice úspěšný a mladé dívce vynesl hned několik hereckých ocenění. Studio s ní pak uzavřelo kontrakt na další tři filmy. Nadaná Lindsay navíc rozjela i slibnou hudební kariéru.

Lindsay Lohan
Autor: profimedia.cz

Christina Ricci (33)

Christina začala vystupovat v televizních reklamách v osmi letech. V deseti letech uskutečnila svůj filmový debut v roli mladší dcery Cher, ve filmu Mořské víly. Do našich mozků se však vryla o rok později díky roli holčičky Wednesday s morbidním výrazem ve tváři a sadistickými sklony ve skvělé hororové komedii Adamsova rodina. Status uznávané dětské hvězdy pak potvrdila rolí v duchařském rodinném snímku Casper.

Christiana Ricci
Autor: profimedia.cz