Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Slavné matky a jejich dcery: Proč chtějí jít ve stejných šlépějích?

  • Slavné matky a dcery, které jdou v jejich šlépějích.
    11. května 2014 | 06:00

    BÁRA, PATRICIE, ADÉLA. Jedna je zpěvačka, druhá se nechala zlákat herectvím, třetí se zamilovala do sportu. Co tyto tři mladé dámy spojuje? Všechny se rozhodly uspět v profesi, ve které vynikají jejich matky. Budou stejně úspěšné?

  • Petra Černocká&Bára Vaculíková, zpěvačky

    Saxana se svojí dcerou Bárou Vaculíkovou
    Autor: Kloboukfilm
    Funky Saxana

    Jako malá jsem pořád dokola kreslila mámu na pódiu v dlouhých šatech s mikrofonem. Odlišnost jejího povolání mi ale dlouho nedocházela. Poprvé jsem pochopila, že ji mé okolí vnímá jako slavnou až ve škole," svěřuje se Bára a dodává, že hudebně ji nejvíc inspirovaly máminy začátky.

    „Saxana od geniálního skladatele Angela Michailova – to byl mimochodem taky v podstatě funk, jako moje první kapela! A mám hodně ráda její první dvě desky se skupinou Cardinals, ve které hrál i můj táta. Občas, když zpívám, slyším ve svém hlase ten její. Je to taková specifická ladnost a melancholie…“

    Petra dodává: „Bára mi pravidelně posílá všechny nové písničky, které nahrála nebo složila. Stojí o to, abychom se o muzice bavily. Probíráme všechno, muziku i texty, a teď jsme se dokonce domluvily, že spojíme své síly a vydáme album s písničkami pro děti."

  • Isabela Siegelová&Patricie Soukupová, herečky

    Isabela Siegelová a Patricie Soukupová,
    Autor: Daniel Zahrádka
    Dcera v akci

    Společně si zahrály v jednom seriálu, kde prý Patricie poslouchala zásadně jen režiséra, mámu brala jako starší kolegyni. Ale máma ji prý hodně inspiruje, hlavně mimo „plac“. Čím? „Vším. Podle mojí mámy by mohli napsat novou super hrdinskou postavu, protože si myslím, že málokterá ženská toho zvládne tolik co ona i přes všechny trable, kterými si za celý svůj život musela projít,“ říká Patricie pyšně.

    Pochvalu oplácí i Isabela. „Patricie je rozhodně průbojnější, než jsem byla v jejím věku já. Dokáže absolvovat za týden víc castingů než já za celý život. Méně sní a více koná.“ Jako pyšná máma prý viděla všechna dceřina představení. Hodně ji prý potěšilo Patriciino hostování v divadle ABC.

  • Olga&Adéla Šípkovy, sportovkyně

    Olga Šípková a dcera Adéla
    Autor: Daniel Zahrádka
    Trénink bez emocí

    Na usměvavé dceři cvičitelky Olgy Šípkově únavu ani kyselý obličej před tréninkem neuvidíte. Ten jí zabere tři hodiny třikrát týdně. Devítiletá Adéla by klidně trénovala víc, jenže má zákaz. „Víte, děti trénuju už deset let a vím, co je to za řeholi. Největší děs jsou všichni ti ambiciózní rodiče, kteří se na svých dětech realizují. Takže společně s manželem apelujeme, že takhle ne!“ říká odhodlaně

    Olga. Svou dceru ale překvapivě netrénuje. „Adélka se sice dala mým směrem, jak jinak, když jsem ji odmalička tahala po fitkách, nikdy bych jí ale neudělala to, abych ji trénovovala. Neposlouchala by mě a já bych do toho zbytečně ‚házela‘ emoce.“

    Víc o třech nadějných mladých ženách najdete v aktuálním čísle Blesku pro ženy.

Autor: dit
Diskuse ke článku
.