Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak šel čas s Ivetou Bartošovou? Něžná blondýnka, matka i nešťastnice

  • Iveta Bartošová měla rozjetou snovou pěveckou kariéru.
    30. dubna 2014 | 11:11

    Iveta Bartošová byla pěveckou legendou. Během svého života zažila mnoho pádů i vzestupů. Pojďme si na její památku společně připomenout, jak šel čas.

  • Petr Sepéši a Zlatí slavíci

    V 80. letech se Iveta seznámila s hudebníkem Petrem Sepéšim a později se z nich stala oblíbená pěvecká i partnerská dvojice. Zamilovanost i rozjetou kariéru však ukončila Sepéšiho tragická smrt. Poté se Iveta na několik měsíců odmlčela.

    Český národ ovšem Ivetu miloval, a tak se brzy dostala zpět na výsluní. V letech 1986, 1990 a 1991 vyhrála první místo v anketě Zlatý Slavík.

    Zpěvák Petr Sepéši byl první velkou láskou zpěvačky.
    Autor: Blesk/Archiv Blesku
  • Herecká kariéra a role matky

    90. léta byla pro Ivetu velmi úspěšná. V roce 1993 získala hlavní roli ve filmu Svatba upírů, ke kterému navíc nazpívala i ústřední píseň Já se vrátím z Verdiho opery Nabucco. Během pěti let zvládla vydat čtyři alba a absolvovat velké koncertní turné. Velký zlom v jejím osobním i kariérním životě nastal v roce 1996, kdy se jí a Ladislavu Štaidlovi narodil syn Artur.

    Iveta Bartošová
    Autor: profimedia.cz
  • Sestup ke dnu

    Zhruba od roku 2005, kdy se Iveta pokusila o sebevraždu spolykáním velkého množství léků, to s ní šlo dolů. O rok později ohlásila tvůrčí pauzu a opět se pokusila se zabít, tentokrát podřezáním žil. Tehdy se potvrdilo, že má vážné psychické problémy a navíc je závislá na antidepresivech. Téhož roku nastoupila Iveta do Psychiatrické léčebny v Kroměříži. Léčba jí ovšem příliš nepomohla. Později se u Ivety projevila i závislost na alkoholu.

    Rok 2008 byl poměrně příznivý. Iveta na veřejnosti působila poměrně vyrovnaně, provdala se za producenta Jiřího Pomeje a na závěr roku získala cenu Skokan roku v anketě Český slavík. V roce 2009 dokonce vyhrála v anketě TýTý, což znamenalo, že lidé ji stále považují za jednu z nejlepších zpěvaček.

    Svatba s Jiřím Pomeje se uskutečnila v roce 2008
    Autor: Archiv Blesku
  • Na scénu přichází Rychtář

    Po rozvodu s Jiřím Pomejem a později i rozchodu s tehdejším partnerem Domenicem Martuccim se v Ivetině životě objevil nový muž, Josef Rychtář. Ještě před tím, než se s ním seznámila, se znovu pokusila o sebevraždu.

    V roce 2013 zmizela Iveta do ústraní a téměř nevycházela ze svého domu. Téhož roku utekla se svým dlouholetým obdivovatelem Zbyňkem Macurou do Itálie, kde jí nakonec poskytl azyl bývalý přítel Martucci. Josef Rychtář se ovšem nevzdával a svou "Džambulku", jak Ivetě s oblibou říkal, "vysvobodil". Všichni se modlili, aby se na všechny chlapi, kteří se kolem ní motali, vykašlala, ale ona udělala pravý opak. V září se za Rychtáře provdala.

    Svatba s Rychtářem se uskutečnila na sklonku léta 2013
    Autor: Archiv Blesku
  • Rok 2014

    Počátkem roku to s Ivetou vypadalo o trochu lépe. Sice byla pohublá a jen málokdy se usmívala, ale několikrát vystupovala v clubech a připravovala se dokonce na koncertní turné, které už nikdy neproběhne. Iveta svůj strastiplný život plný bolestných pádů ukončila 29. dubna sebevraždou.

    Podle posledních zpráv prosila Iveta své přátele o pomoc a chtěla se s Rychtářem rozvést. Ten tvrdí, že byli šťastní a že za Ivetinu smrt mohou média.

    Iveta nevypadá zrovna nejlépe. Je ještě více pohublá a oranžový svetr na ní visí.
    Autor: Profimedia

Autor: red
Diskuse ke článku
.