Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Oblíbené stálice českých seriálů: Morávková, Plánková či Nová

  • Dana Morávková patří mezi seriálové stálice.
    24. března 2014 | 06:00

    Někdo je miluje, druhý nenávidí. Řeč není o ničem jiném, než o českých seriálech. Byla jste fanynkou Pojišťovny štěstí, Rodinných pout či Vyprávěj? A právě teď pravidelně sledujete Ordinaci v růžové zahradě nebo První republiku? Tak to máte určitě přehled o českých stálicích, které skáčou z jednoho seriálu do druhého. Která z nich je vaše oblíbenkyně?

  • Dana Morávková (42)

    Oblíbenou českou herečku Danu Morávkovou si mnoho z nás pamatuje jako "mrchu" Andreu Rubešovou. Ta byla díky svému rafinovanému intrikářství jednou z nejoblíbenějších postav seriálu. I díky tomu si zahrála i v pokračování s názvem Velmi křehké vztahy. Po letech hraní v seriálu TV Prima se rozhodla pro změnu a vzala nabídku role v seriálu TV Nova. Řeč není o ničem jiném, než o jednom z nejoblíbenějších seriálů všech dob, Ordinaci v růžové zahradě, kde hraje chytrou doktorku a milující matku Zdenu Tichou. 

    Dana Morávková patří mezi seriálové stálice.
    Autor: Archiv TV Nova
  • Markéta Častvaj Plánková (35)

    Křehká herečka Markéta Častvaj Plánková je v seriálech jako doma. Již v roce 2001 hrála v dobrodružném televizním seriálu Zdivočelá země. O čtyři roky později se stala velmi oblíbenou právě díky roli vlídné Hedviky Liškové v seriálu Rodinná pouta. Stejně, jako Dana Morávková, přijala nabídku role v "nováckém" seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde si ji diváci zamilovali jako Magdu Mázlovou. Ta ovšem před nedávnem tragicky zemřela na zástavu srdce. Fanoušci Markéty Častvaj Plánkové nemuseli dlouho truchlit. V současné době totiž hraje jednu z hlavních rolí v dobovém seriálu První republika, který vysílá Česká televize.

    Markéta Plánková dostala roli v seriálu První republika. V něm si vydělá 250 000 Kč.
    Autor: archiv ČT

  • Tereza Kostková (37)

    Půvabná herečka Tereza Kostková patří bezpochyby mezi nejoblíbenější české herečky vůbec. Ovšem jako seriálová hvězda je ještě mnohem oblíbenější. Odstartovala to rolí Andrey Krausové v seriálu Pojišťovná štěstí, později si zahrála v seriálu Bazén, Proč bychom se netopili, Obchoďák a také Ordinace v růžové zahradě. V té si zahrála charismatickou doktorku Moniku Mandlovou. V neposlední řadě nesmíme zapomenout na jednu z jejich posledních rolí, a to v seriálu Cesty domů, kde hrála Báru Vítkovou. V současné době se Tereza Kostková věnuje spíše moderování a hraní v divadle, ale věrní seriáloví diváci doufají, že se opět na obrazovky vrátí.

    tereza je stále více podobná své mamince, Carmen Mayerové.
    Autor: herminapress.cz
  • Veronika Freimanová (58)

    Herecká stálice Veronika Freimanová si zahrála v mnoha oblíbených seriálech. Většina milovníků českých seriálů si jí pamatuje jako Janu Dvořákovou z Vyprávěj. Díky této roli dokonce získala prestižní cenu TýTý v kategorii Herečka roku. Jiní třeba nezapomněli, že si zahrála i v seriálu Zázraky života. V současné době ji můžeme vidět v "primáckých" Cestách domů jako soudkyni Simonu Kenigrovou a v pár sestřizích jako pohřešovanou Ludmilu Léblovou v seriálu První republika.

    Nová hvězda seriálu Veronika Freimanová svým otfitem charakteru společenské akce s přehledem decentní lady dostála. Střízlivé košilové šaty s matným leskem představují noblesně ležérní klasiku. To samé platí o subtilních balerinkách a šálu z tkaniny charakteru hedvábného buretu, jejichž šedobéžový odstín je k černé skvělým akcentem.
    Autor: herminapress.cz
  • Jana Stryková (34)

    Pro mnohé byla před pár lety Jana Stryková neznámá. Je to především proto, že se vždy věnovala spíše divadlu, než televizním rolím. Do povědomí diváků se dostala díky roli produkční Vandy v seriálu Dokonalý svět, kde si zahrála například po boku Jitky Čvančarové, Terezy Brodské, Jany Hlaváčové a dalších. V současné době patří mezi nejsledovanější herečky, a to především díky seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde hraje sestřičku Kateřinu. Věrní fanoušci se se sympaťačkou Káčou budou muset na chvíli rozloučit, protože Jana Stryková je již v pokročilém stádiu těhotenství.

    Jana Stryková na nějaký čas z Ordinace zmizí.
    Autor: archiv TV Nova
  • Veronika Arichteva Nová (27)

    Mladá, krásná a talentovaná herečka známá spíše pod svým rodným jménem Veronika Nová, prošla také hned několika seriály. Mezi její nejznámější role patřila postava Sylvy Petrové ze seriálu Ordinace v růžové zahradě. Dále si Veronika zahrála také v seriálu Vyprávěj. Právě teď ji diváci  mohou vidět v seriálu České televize, První republika, kde hraje krásnou a bohatou Magdalenu Škvorovou.

    Veronika Nová
    Autor: Česká televize

Diskuse ke článku
.