Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Angelina dál bojuje s rakovinou: Čekají ji další operace!

10. března 2014 | 13:30

Když se Angelina Jolie rozhodla pro preventivní odstranění obou ňader, svět se zase o trošičku změnil. Když se navíc na letošních Oscarech předvedla v poloprůsvitné róbě, dokázala tak absolutní správnost svého rozhodnutí. Ve svém boji s rakovinou však krásná herečka hodlá zajít ještě dál.

Angelina Jolie (38) veřejně prohlásila, že aby snížila své šance na onemocnění rakovinou, hodlá podstoupit ještě další operace, nebo přinejmenším alespoň jednu.

Velká hrdinka

Podle doktorů je u Angie totiž riziko rakoviny, díky dědičnému genu, celých 50%, což je opravdu hodně. Na základě  podrobných rozhovorů se svým ošetřujícím týmem, který jí, podle jejích slov, neskutečně pomohl projít si přípravami na další stádium této prevence, se tedy Angelina rozhodla podstoupit preventivní odstranění vaječníků. Tato operace, kterou doktoři nositelkám tohoto genu doporučují podstoupit před 40 rokem života, by měla riziko rakoviny u Angeliny Jolie výrazně snížit.

Angelina Jolie s partnerem Bradem Pittem
Autor: EPA
"Byla jsem neskutečně šťastná za všechnu podporu, které se mi od lidí dostalo. Prostřednictvím této vlastní zkušenosti jsem se chtěla propojit a komunikovat s rodinami, které si procházejí stejnou věcí. A díky zpětným reakcím vím, že se mi to podařilo.", říká Angelina.

V rozhodnutí podstoupit další operaci ji podpořil i životní partner a otec jejich šesti dětí Brad Pitt: "Vše, co pro Angie chci, je dlouhý život po mém boku a s našimi dětmi. To, co dělá, je pro mě naprosto hrdinským krokem, za který ji budu vždy obdivovat a milovat."

Královna černé magie

Angelina se v současné době připravuje na uvedení nejnovější disneyovky na motivy příběhu o Šípkové Růžence Maleficent, ve které si zahrála po boku své pětileté dcerky Viviene Jolie Pitt. I přestože si Brad a Angelina nepřejí, aby se jejich děti vydaly na dráhu hvězdné herecké kariéry, jako jejich rodiče, byla to podle Angeliny jediná možnost. Všechny ostatní děti se jí totiž, v hrozivém kostýmu s dlouhými černými rohy, bály.

Maleficent
Autor: Walt Disney Pictures
"Když někdo navštívil natáčení s dětmi, měly ze mě hrůzu a i přestože jsem se na ně usmívala, většinou začaly nezadržitelně plakat. Jedno z nich dokonce prosilo maminku, aby s ním ta zlá čarodějnice přestala mluvit.", směje se Angelina, která si ve filmu zahrála samotnou Zlobu.

I přesto si ale krásná herečka svoji roli opravdu užívala: "Co na Zlobě miluji, je, že vyrůstala jako divný sirotek, který se musel se životem poprat sám a myslím si, že spousta dětí se s ní bude umět ztotožnit. Musí se během života vyrovnat se spoustou opovržení a odmítání, což v ní logicky vzbudí její temnou stránku. Na druhou stranu ale vytrvale bojuje za to, co je podle ní správné a fér."

Autor: brig