Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Oscarová krása: Klasická Angelina Jolie i moderní Anne Hathaway

3. března 2014 | 09:25

Po měsících příprav měly slavné herečky konečně možnost ukázat na červeném koberci své dokonalé postavy v úchvatných modelech předních světových návrhářů. Která by si, podle vašeho názoru, zasloužila pomyslný titul nejlépe oblečené herečky letošních Oscarů?

Angelina Jolie

Angelina Jolie
Autor: profimedia.cz

Největší módní událostí slavnostního večera byla bezpochyby Angelina Jolie, která dorazila na červený koberec, jak jinak, než ruku v ruce se svým úchvatným partnerem Bradem Pittem. a jako obvykle rozdávali hollywoodské úsměvy na všechny strany.

Co bylo ale tou skutečnou událostí? Angie si na sebe vzala stříbrem vyšívaný model fantastického libanonského návrháře Elie Saaba, který díky částečně průsvitnému živůtku odvážně poodhaloval její ňadra, o kterých loni diskutoval celý svět.

Anne Hathaway

Anne Hathaway
Autor: profimedia.cz

Anne se pro letošní Oscary rozhodla opustit svoji dvorní stylistku Rachel Zoe a všichni tak čekali, v čem se po loňské róbě od Prada objeví. Talentovaná herečka ovšem rozhodně nešlápla vedle a na červený koberec vystoupila v modelu Gucci, který bude zřejmě stejně nezapomenutelný. Vévodil mu živůtek pošitý zářivými krystaly, doplněný hladkou úzkou černou sukní s proklatě dlouhým rozparkem.

Cate Blanchett

Cate Blanchett
Autor: profimedia.cz

Cenu pro nejlepší herecký výkon v hlavní roli si za film Jasmíniny slzy vyrazila Cate Blanchett v možná usedlejším modelu, než bychom od ní čekali. Namísto róby, která na první pohled vyrazí dech, se krásná herečka objevila v šatech v nude odstínu, pošitém mnoha blyštivými kamínky, perlami a jinými aplikacemi. I když si Cate stěžovala na neskutečnou váhu šatů, jejich návrháři z dílny Giorgio Armani rozhodně vystihli lesk oscarového večera.

Emma Watson

Emma Watson
Autor: profimedia.cz

Bývalá rozvrkočené Hermiona ukázala své ženství už velmi krátce po padnutí poslední klapky Harryho Pottera. Po klukovském účesu se ale opět rozhodla pro dlouhé lokny, které doplnila rudou rtěnkou a především metalickým modelem z jehly návrhářky Very Wang. Pod dlouhou sukní jí provokativně prosvítal dokonalý zadeček v tangách a Emma tak ukázala, že rozhodně není pouze vzornou anglickou studentkou.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence
Autor: profimedia.cz

Jestliže byl na loňských Oscarech pád Jennifer Lawrence nejdiskutovanější událostí, těžko říci, co se rozpoutá letos, po jejím opakovaném pádu. V každém případě je zbytečné soustředit se na nepříjemnosti, když můžete obdivovat Jennifer ve vyzývavě červených šatech od Diora, které doplnila náhrdelníkem v hodnotě 2 milionů dolarů.

Olga Kurylenko

Olga Kurylenko
Autor: profimedia.cz

Bond girl z Quantum of Solace se na červeném koberci objevila také v červených šatech, ovšem vytvořených v duchu zásad trvale udržitelného rozvoje v rámci módní iniciativy herečky a bývalé modelky Suzy Amisové-Cameronové Red Carpet Green Dress. "Myslím, že je to skvělý nápad," řekla Kurylenková, která se narodila na Ukrajině. "Opravdu oceňuji, co Suzy dělá. Je důležité upozorňovat na skutečnost, že bychom měli být ekologičtější. Nepřijdeme tím ani o kvalitu ani o krásu," dodala.

Lupita Nyong’o

Lupita Nyong’o
Autor: profimedia.cz

Doslova pohádkovým modelem oslnila Lupita Nyong’o, oceněná za herecký výkon ve vedlejší roli, za film 12 let v řetězech. Její "vílí" šaty s velmi hlubokým výstřihem a rozevlátou objemnou sukní mají na svědomí návrháři od Prada a exotická herečka v nich byla po právu nejzajímavější ženou letošních Oscarů.

Anketa
Která herečka podle vás zvolila nejlepší róbu pro letošní oscarový večer?
Angelina Jolie
21 %
Anne Hathaway
20 %
Cate Blanchett
28 %
Emma Watson
7 %
Jennifer Lawrence
8 %
Olga Kurylenko
5 %
Lupita Nyong'o
11 %
Hlasovalo: 675 čtenářů
Děkujeme za Váš hlas!

Autor: brig