Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

50 Odstínů šedi: Známe muže, který se stal předlohou Christiana!

19. února 2014 | 15:00

I když je Christian Grey pouze fiktivní postavou, spousta z nás o něm ve skrytu duše tajně sní. Co kdybychom vám ale řekly, že Christian Grey opravdu existuje?

Živoucí předlohou tajemného Christiana je totiž údajně jistý Alessandro Proto. Italský obchodník s realitami, vlastnící společnost s názvem Proto Organization Holding. Nepřipomíná vám to, alespoň trochu, název jiné firmy - Grey Enterprise Holding?

Auto, kancelář i povaha

Autorka knižní trilogie Padesát odstínů šedi se s Protem potkala v roce 2010, tedy rok před tím, než se na pulty knihkupectví dostala první kniha erotické ságy o Anastacii a Christianovi. A vypadá to, že si E.L. James z jeho života "vypůjčila" pár detailů.

Italský podnikatel Alessandro Proto se stal předlohou pro postavu Christiana Greye
Autor: linkedin.com
Kromě velmi podobného názvu společnosti, se Grey "shodou náhod" také  prohání přesně v tom stejném modelu a značce auta, jako Allesandro Proto. "Když jsem s E.L. James spolupracoval, přijel jsem na schůzku ve svém Audi R8 Spyder.", říká Proto. a přesně toto auto řídí v sáze i Christian.

Kromě toho si autorka vypůjčila také podklady pro Greyovu kancelář a také část jeho povahy a životního příběhu. "Moje kancelář se nachází v posledním jedné z nejvyšších budov. Začal jsem od naprosté nuly, takže nejvyšší patro je pro mě metaforou dosaženého úspěchu a splněných cílů.", říká Proto a dodává: "Stejně jako u Christiana Greye, i v mém případě všichni vědí, že jsem úspěšný. Nikdo už ale neví, jak jsem toho dosáhl."

A podobně jako Grey, i italský podnikatel je velmi stydlivý a uzavřený, co se týče komunikace s novináři a médii. Díky tomu ho tak obklopuje jakási aurora tajemnosti.

Italský podnikatel Alessandro Proto se stal předlohou pro postavu Christiana Greye
Autor: reprofoto Coleman Rayner/Andrea Raffin/KIKA

A co sado-maso?

Jamie Dornan jako Christian Grey
Autor: entertainment weekly
Nabízí se tak jen jedna otázka: Má Alessanro také svoji červenou hernu? "Asi vás zklamu, ale celá ta oblast S&M praktik, je pouhá fikce. Ve skutečnosti jsem v oblasti sexu velmi staromódní a tyto libůstky mi vůbec nic neříkají.", směje se Proto. Spousta žen mu ale nevěří a úspěšný italský podnikatel už musel údajně odmítnout mnoho nabídek, ve kterých ho fanynky zvaly k dominantním postelovým hrátkám.

I kdybyste ale měla o "reálného Greye" zájem, budete si muset chvíli počkat. Proto byl totiž začátkem loňského roku obviněn z manipulací finančního trhu a je proti němu zahájeno soudní řízení. Konečný verdikt by se měl dozvědět 14. února roku 2015, což je, velmi ironicky, také datum, kdy má premiéru filmové zpracování Padesáti odstínů šedi.

Autor: brig