Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Bond girls po letech! Která je ještě sexy?

  • Teri Hatcher
    14. ledna 2014 | 06:00

    Ikonami krásy, byly ve všech obdobích od dob, kdy se začal natáčet kultovní James Bond, jeho milenky či potvory, které se ho snažily zničit. Podívejte se, jak tyhle krásky vypadají dnes.

  • Ursula Andress


    Ursula Andress
    Autor: buzzfeed.com
    Švýcarská herečka byla sex symbolem šedesátých let. Proslavila ji především role Honey Rider v bondovce Dr. No z roku 1962. V roce 2003 byla zvolena právě tato její role jako číslo jedna v stovce nejvíce sexy filmových momentů.

  • Eunice Gayson

    Eunice Gayson
    Autor: buzzfeed.com
    Je oficiálně první Bond girl všech dob, objevila se po boku slavného agenta hned ve dvou filmech a tím byl Dr. No a Srdečné pozdravy z Ruska. Pochází z Londýna a původně měla hrát roli Money Penny.

  • Daniela Bianchi


    Daniela Bianchi
    Autor: buzzfeed.com
    Je to italská herečka, kterou stejně jako mnohé další proslavila právě tato role. V roce 1960 se stala Miss Řím a následně 1. vicemiss Miss Universe. Živila se také jako modelka. Neměla dokonalou angličtinu a její role musela být nadabována.

  • Shirley Eaton


    Shirley Eaton
    Autor: buzzfeed.com
    Anglická herečka, jejíž největší sláva vzkvétala v padesátých a šedesátých letech min ulého století a byla považována za sex symbol. Její role Jill Masterson v bondovce Goldfinger, byla velmi kladně hodnocena. Dala ovšem přednost rodině a z filmové branže odešla roku 1969.

  • Honor Blackman

    Honor Blackman
    Autor: buzzfeed.com

    Anglická herečka si po boku Seana Conneryho zahrála postavu Pussy Galore. Byla jednou ze dvou hereček, které svým věkem přesahovaly věk Agenta 007. Kromě hraní se také věnovala zpěvu.

  • Claudine Auger

    Claudine Auger
    Autor: buzzfeed.com

    Kromě toho, že se tahle kráska stala vítězkou v soutěži Miss Francie a první vicemiss v soutěži Miss World v roce 1958 se samozřejmě zviditelnila rolí v bondovce Thunderball. Tam si zahrála roli Domino. Roli dostala na prázdninách, kde se seznámila s producentem Kevinem McClorym.

  • Diana Rigg


    Diana Rigg
    Autor: buzzfeed.com
    Zahrála si ve filmu V tajných službách Jejího Veličenstva z roku 1969 roli Teresy di Vicenzo. Ona je tou druhou herečkou, která byla starší než James Bond.

  • Lana Wood


    Lana Wood
    Autor: buzzfeed.com
    Je americká herečka, která se narodila ruským emigrantům a v bondovce Diamanty jsou věčné, si zahrála roli, kde se na filmovém plátně objeví asi tři minuty, ale zůstala navždy zapsána. Její scéna v průsvitných kalhotkách se stala legendou.

  • Jane Seymour


    Jane Seymour
    Autor: buzzfeed.com
    Anglická herečka, kterou bude český divák znát především ze seriálu Doktorka Quinnová. Ovšem ve filmu Žít a nechat zemřít ztvárnila roli Solitaire.

  • Gloria Hendry


    Gloria Hendry
    Autor: buzzfeed.com
    Ve filmu Žít a nechat zemřít se objevila tahle americká herečka, která má také indiánské a čínské předky. Byla první Bond girl tmavé pleti.

  • Maud Adams


    Maud Adams
    Autor: buzzfeed.com
    Švédská herečka si zahrála roli Bond girl dokonce dvakrát. Jednou ve filmu Muž se zlatou zbraní v roce 1974, kde dostala roli Andrey Andersové a v Chobotničce hlavní roli Octopussy.

  • Britt Ekland


    Britt Ekland
    Autor: buzzfeed.com
    Švédská herečka, která ovšem většinu svého života žila v Anglii. Proslavila se manželstvím se známým hercem Peterem Sellersem. Dalším významným milníkem v jejím životě byla právě role Mary Goodnightové v bondovce Muž se zlatou zbraní.

  • Barbara Bach


    Barbara Bach
    Autor: buzzfeed.com
    Americká herečka, modelka a psycholožka. Ve filmu Špión, který mě milova,l si zahrála Anu Amasovovou. Byla také manželkou člena kapely Beatles Ringo Stara.

  • Lois Chiles


    Lois Chiles
    Autor: buzzfeed.com
    Americká herečka, kteráá se také velice úspěšně živila modelingem. Zahrála si ve filmu Moonraker z roku 1979 a to roli doktorky Holly Goodheadové.

  • Corinne Cléry


    Corinne Cléry
    Autor: buzzfeed.com
    Francouzská herečka, která si zahrála osobní pilotku ve filmu Moonraker.

  • Lynn-Holly Johnson


    Lynn-Holly Johnson
    Autor: buzzfeed.com
    Byla profesionální krasobruslařkou a poté se rozhodla uplatnit se ve filmu. Byla dokonce nominována na cenu Zlatý Globus. Ve filmu Jen pro tvé oči si zahrála po boku Rogera Moora, Bibi Dahl.

  • Carole Bouquet


    Carole Bouque
    Autor: buzzfeed.com
    Francouzská herečka, modelka a režisérka ztvárnila roli Meliny Havelock v bondovce Jen pro tvé oči. Má vystudovanou filozofii na pařížské Sorboně.

  • Tanya Roberts

    Tanya Roberts
    Autor: buzzfeed.com

    Americká herečka a modelka, která se proslavila nejen svou rolí po boku Jamese Bonda, ale také kultovním seriálem Charlieho andílci. V osmdesátých letech byla jedním ze sexy symbolů Hollywoodu. Ve filmu Vyhlídky na vraždu hrála Stacey Sutton.

  • Maryam D'Abo


    Maryam D'Abo
    Autor: buzzfeed.com
    Je dcerou gruzínské matky a holandského otce, ale žije v Anglii. Je autorkou knihy Bondovy dívky jsou věčné, na kterou navazoval dokument, kterým provázela. V bondovce Dech života hrála Kary Milovy.

  • Famke Janssen


    Famke Janssen
    Autor: buzzfeed.com
    Nizozemská herečka se proslavila také rolí Bond girl Xenie Onatoppové ve filmu Zlaté oko z roku 1995. Do Ameriky přijela za prací modelky a uchytila se ve filmovém průmyslu. Můžete ji znát také z filmů X Man nebo seriálu Plastická chirurgie s.r.o.

  • Izabella Scorupco


    Izabella Scorupco
    Autor: buzzfeed.com
    Polská herečka, zpěvačka a modelka. V roce 1978 emigrovala se svou matkou do Švédska.
    Jako Natálie Fjodorovna Semjonová si zahrála po boku Pierce Brosnana v bondovce Zlaté oko.

  • Teri Hatcher


    Teri Hatcher
    Autor: buzzfeed.com
    Zítřek nikdy neumírá byl tím, kde si zahrála tahle americká herečka Paris Carverovou. Jinak vy ji můžete samozřejmě znát ještě z mnoha dalších rolí, především v seriálech Superman a Zoufalé manželky.

  • Michelle Yeoh


    Michelle Yeoh
    Autor: buzzfeed.com
    Pochází z Malajsie a proslavila se velice fyzicky náročnými scénami v bojových filmech. Wai Lin si zahrála ve filmu, Zítřek nikdy neumírá, ale můžete ji znát také z filmu Tygr a drak.

  • Sophie Marceau


    Sophie Marceau
    Autor: buzzfeed.com
    Světově proslulou se tahle francouzská zpěvačka stala po roli ve filmu Statečné srdce, ale i rolí Elekry King v bondovce Jeden svět nestačí, i když úspěchy slavila v kinematografii již předtím.

  • Denise Richards


    Denise Richards
    Autor: buzzfeed.com
    Nesporným sex appealem na sebe upozornila americká herečka Denise Richardson. V bondovce Jeden svět nestačí, si zahrála doktorku Christmas Johnes. V roce 2002 se provdala za Charlieho Sheena, se kterým se po čtyřech letech rozešla.

  • Halle Berry


    Halle Berry
    Autor: buzzfeed.com
    Každá žena toužila mít tělo jako ona, sháňka byla i po jejích oranžových bikinách, které chtěl zase naopak každý muž strhnout. Tahle čokoládová kráska si zahrála ve filmu Dnes neumírej Jinx Johnson.

     

     

     

Klíčová slova:  bond girl, Bond, film, stáří, vip, celebrity
Diskuse ke článku
.