Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak jde čas s Kim Basinger: Čerstvá šedesátka jako by nestárla!

9. prosince 2013 | 15:00

Krásná blondýnka Kim Basinger oslavila včera jubileum. A i když je to k nevíře, bylo jí rovných 60. let! Podívejte se na její filmové role a na její zázračnou schopnost nestárnout.

Blonďatá vegetariánka Kim Basinger se narodila herečce a hudebníkovi - umělecké sklony tedy měla v podstatě dány do vínku. I když byla inteligentní a talentovaná, to, co na ní všechny už od puberty zajímalo nejvíc, byla její do očí bijící krása.

Není proto divu, že Kim v necelých osmnácti vyhrála soutěž krásy v rodné Georgii. Poté se rozhodla vyletět z rodného hnízda a usídlit se v New Yorku, kde studovala herectví, zpívala v nočních klubech a dokonce dělala modelku u Eileen Fordové. Každopádně to, z čeho těžila nejvíc, byla zase její krása, což vyvrcholilo sérií fotek pro pánský magazín Playboy.

1986 ve filmu 9 a 1/2 týdne
Autor: Metro-Goldwin-Mayer

Jako herečka začínala televizními filmy a seriály, dokud její kariéru nenastartovala "bondovka" Nikdy neříkej nikdy, následovaná filmem o nespoutané a spalující vášni 9 a 1/2 týdne, ve kterém si Kim zahrála po boku Mickeyho Rourke.

1989 ve filmu Batman
Autor: Warner Brothers

Následovala celá řada filmů po boku slavných mužů, které z Kim Basinger udělaly slavnou herečku světového formátu, až přišel poněkud neobvyklý režisér Tim Burton a jeho první Batman s Jackem Nicholsonem v roli vrchního padoucha Jokera. Kim si zde zahrála novinářku, tajně zamilovanou do Bruce Waynea, v dalších dílech však byla nahrazená Michelle Pfeifferovou, Nicole Kidmanovou, Elle Macphersonovou a Katie Holmesovou.

1994 ve filmu Útěk do Mexika
Autor: csfd.cz

I v dalších filmech a rolích ztvárňovala Kim především ženy, u kterých je mnohem důležitější jak vypadají, než jaké jsou. Podepisovala další a další smlouvy na projekty, vyžadující alespoň jednu erotickou scénu a na jejích hereckých schopnostech jako by skoro nezáleželo.

V roce 1994 hraje se svým manželem Alecem Baldwinem ve filmu Útěk do Mexika, ale pak se na několik let stahuje, aby se mohla věnovat čerstvě narozené dceři Ireland Elise a právě Alecovi. A v době, kdy už se na ni pomalu zapomíná ji Curtis Hanson obsazuje do role luxusní prostitutky ve filmu L.A. Confidental, za který Kim Basinger získává Oscara v kategorii nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli.

2000 ve filmu Snila jsem o Africe
Autor: Columbia Pictures

Umělecký úspěch vyrovnává účinkováním v průměrných snímcích jako Snila jsem o Africe, ale pak přichází opět zlom v podobě Eminemovy 8 míle a adaptaci Irvingovy knihy Dveře v podlaze

2008 ve filmu Spálené Životy
Autor: 2929 Production

Z posledních rolí ji fanoušci mohli vidět v roli první dámy v akčním filmu Strážce nebo v romantickém drama Smrt a život Charlieho St. Clouda.

2010 ve filmu Smrt a život Charlieho St. Clouda
Autor: Universal Pictures
Více fotografií krásné herečky, která včera čerstvě oslavila rovných šedesát let, naleznete v naší fotogalerii.

Autor: brig