Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vysmátá kuchařka Nigella Lawson: Občas jsem vykouřila jointa a zkusila kokain

Fotografie
6. prosince 2013 | 12:40

Sympatická Nigella Lawson (53) je symbolem kulinární smyslnosti. Stále veselá a plná energie. Teď však vyšlo najevo, co za její "dobrou náladou" vlastně stojí. A sladkosti to nejsou...

Její pořady o vaření sledují tisíce žen, její kuchařky patří k bestsellerům. Třiapadesátiletá Britka si svou sympatickou tváří, smyslnou postavou a kuchařským uměním dokázala získat milióny příznivců po celém světě. Díky vášni, se kterou vaří, ji mnozí přezdívají dokonce "Královnou jídelního porna".

V soukromém životě však nikdy příliš štěstí neměla. Matka i sestra jí zemřely na rakovinu, matka mimo to bojovala i s poruchami příjmu potravy. A na rakovinu zemřel i její první manžel, se kterým má dvě děti.

Nigella Lawson
Autor: shutterstock.com
V červnu tohoto roku pak musela čelit domácímu násilí. Před restaurací jí na veřejnosti napadl její druhý manžel Charles Saatchi (70), který je známým obchodníkem s uměním. Nigellu nemilosrdně chytil pod krk. Vystrašené ženě dokonce po útoku začala z nosu téct krev a oči měla plné slz zklamání.

Teď však čelí ještě horšímu skandálu. Najevo totiž vyšlo, že Nigella roky užívala drogy. Zpočátku slavná kuchařka tato tvrzení odmítala jakouměle vykonstruovaná. Nakonec ale připustila, že nějaké zkušenosti s drogami skutečně má.

Nigella Lawson
Autor: Helga Esteb / Shutterstock.com
"Zkusila jsem kokain asi pětkrát s bývalým manželem Johnem Diamondem v době, kdy umíral na rakovinu. Pak jsem ho jednou vzala v červenci 2010 v době, kdy jsem se cítila být "cílem intimního terorismu" ze strany Saatchiho. Jeden můj přítel mi nabídl kokain a já ho vzala," řekla hvězda.

V posledním roce manželství se Saatchim pak prý "občas vykouřila jointa". "Nikdy jsem nebyla narkomanka. Nikdy jsem nebrala drogy pravidelně," zdůraznila.

Podle svědků má však smyslná "Bohyně" problémy s každodenním užíváním drog, hlavně kokainu a léků na předpis. Snad nám v příští kuchařce nenabídne svůj osvědčený recept na "perník"...