Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Sháníte šperk na svatbu? Co třeba korunku po Victorii Beckham

6. prosince 2013 | 10:45

Toužíte mít svatbu jako opravdová princezna? Pokud nevíte, co s penězi, můžete si pro tuto příležitost vydražit luxusní šperk - korunku, kterou měla během svatebního obřadu na hlavě samotná Victorie Beckham.

Aukce módy a šperků po celebritách jsou velmi populární. Ostatně nejkrásnější šaty princezny Diany se prodaly téměř za tři milióny korun! Nejnovější trofejí, kterou si můžete momentálně ulovit je překrásná zlatá korunka, osázená diamanty, od designera luxusních šperků Slima Barretta.

Zlatý východ Paříže

Co je na ní tak jedinečného? Korunku, jejíž inspirací se stala Barrettova láska ke kultuře Blízkého východu a pařížské haute couture, neměl na hlavě nikdo jiný, než Victorie Beckham. A při neméně slavné příležitosti, než na své svatbě s Davidem v roce 1999. Skoro by se dalo říct, že korunka nosí štěstí v manželství. Victorie a David jsou spolu totiž spokojeně sezdaní již 14 let.

Zlatá korunka, kterou měla na svatbě Victoria Beckham jde do dražby
Autor: bonhams.com
Korunka, jejíž konečná cena v aukci se odhaduje na čásku mezi 590 a 830 tisíci českých korun, je stvořena z osmnácti karátového zlata, osázená velkými brilianty a menšími diamantovými kapkami a díky svému stylu nese jméno Východ Paříže.

Šperková kapacita

Kniha, která vyšla u příležitosti svatby Davida a Victorie Beckhamových
Autor: amazon.com
Slim Barrett je ve světě šperkového designu skutečně velmi známým jménem. Spolupracoval s luxusními značkami jako Chanel, Versace nebo John Galliano a stvořil šperky také pro Micka Jaggera nebo princeznu Dianu.

Korunka nikdy nebyla majetkem Vctorie, ale měla ji na svatbu pouze zapůjčenou a poté se vrátila zpět ke svému tvůrci, Slimovi Barrettovi. Ten ji ochotně poskytl londýnskému Victoria and albert Museum, k příležitosti výstavy sta nejkrásnějších korunek Británie. Nyní se nachází v londýnské aukční síni Bonhams, kde se o její dražbu můžete pokusit i vy. Tedy, pokud na to máte.

Autor: brig