Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Herečky, které se nebály adopce: Tyhle celebrity si zaslouží náš obdiv!

  • Listopad je měsícem adopce. Které slavné ženy se rozhodly, že budou milujícími mámami pro opuštěné děti?
    7. listopadu 2013 | 14:00

    Listopad není je ten otravný měsíc před Vánocemi, ale také měsíc adopce. Našli jsme pro vás slavné osobnosti, které se rozhodly adoptovat opuštěné děti. A jejich příběhy nás dojaly doslova k slzám.

  • Angelina Jolie

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Těžko bychom mohli tuto krásnou herečku z našeho seznamu vynechat. Angelina Jolie je totiž zřejmě nejslavnější matkou adoptovaných dětí. Prvního syna Madoxe si adoptovala v roce 2002, když mu bylo pouhých 7 měsíců.

    U Paxe, kterého s Bradem Pittem adoptovali jako starší dítě, ve věku tří let, pak popisuje opravdu srdcervoucí zkušenost: "Pax je jediný z našich dětí, který nikdy nedojídal jídlo, ale nechával si vždy část porce na později. Trvalo nám několik měsíců, než jsme mu s Bradem vysvětlili, že na rozdíl od sirotčince, kde strávil první léta svého života, u nás bude mít vždy tolik jídla, kolik bude chtít."

    Kromě další adoptované holčičky Zahary, porodila Bradovi dceru Shiloh a dvojčata Knoxe a Vivienne. Prozatimní počet šest dětí ale zřejmě není konečný. Angelina totiž plánuje adoptovat další dvě opuštěné děti.

  • Veronika Žilková

    ...
    Autor: Blesk – David Malík
    Na pohled křehká blondýna, ve skutečnosti žena lvice, taková je matka celkem devíti dětí, Veronika Žilková. Osud se s ní občas nemazlil, ale naopak jí dal pořádně naložit a když se její syn Cyril narodil bez bránice, kterou mu nakocnec transplantoval docent Šnajdauf, rozhodla se, že musí pánu Bohu jeho lásku nějak oplatit a zažádala si o adopci.

    "Šli jsme se podívat do domova na čtyřletou holčičku, kterou nám vytipovali. Na chodbě ale stáli Markéta s Honzíkem. Prý je nikdo nechtěl, protože byli dva, sourozenci. No a pro mě to byla láska na první pohled.", říká Žilková o prvním momentu, kdy se rozhodla adoptovat své dvě, dnes již náctileté, děti.

    Před šesti lety ale zažila další bolestivou zkušenost, když se podobnou vadou jako Cyril narodil její syn Melichar, který bohužel své nemoci ve věku sedmi měsíců podlehl.

    Kromě Jana a Markéty má Veronika dceru Agátu, kterou není třeba představovat, syny Vincenta a Cyrila a dceru Kordulu. Manželstvím s hercem Martinem Stropnickým pak "vyvdala" ještě syna Matěje a dcery Annu a Františku.

  • Charlize Theron

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Oscarová herečka Charlize Theron adoptovala syna Jacksona v roce 2012, jako svobodná matka. Rozhodla se tak po rozchodu s dlouholetým přítelem Stuartem Townsendem a toto rozhodnutí glosovala komentářem, že po svém boku muže potřebuje a nejjednodušší tak asi bude si ho adoptovat.

    Daleko dojemnější je ale skutečnost, že Charlize věděla o tom, že jednou adoptuje dítě, už když byla malá holčička: "Moje máma, nejnadšenější babička na světě, mi nedávno dala přečíst dopis, který jsem jí napsala jako malá. Stálo v něm: Maminko, mohla bys mě prosím vzít do domova, abych si tam mohla adoptovat miminko? Vždycky jsem zkrátka věděla, že jednou si dítě adoptuju. Vždycky!"

  • Hana Čížková

    ...
    Autor: Česká televize
    Hana Čížková se s manželem Janem Fialou rozhodli adoptovat tehdy devítiletou holčičku Janu. Pouhý měsíc po adopci, když byla malá Jana ještě v domově, ale hereččin manžel tragicky zemřel na srdeční příhodu.

    Haně Čížkové a jejímu synovi Honzovi se zhroutil svět. Oba potřebovali čas a odbornou pomoc a proto se herečka rozhodla, že v této situaci si holčičku z dětského domova prostě vzít nemůže. Jenže, jak praví staré přísloví - Člověk míní, pán Bůh mění.

    "Nevydržela jsem tu chvíli, kdy se na mě plačící Jana podívala a šeptla: Přece mě tu nenecháš? Ještě ten den jsem si ji odvezla domů. A to byla pro mě i Honzu záchrana. Najednou tu byl bezbranný tvor, který potřeboval naší pomoc. Děti se rychle skamarádily a působí, jako kdyby spolu vyrůstaly od narození.“, svěřila se herečka serveru Aha!

  • Sharon Stone

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Prvního syna si hollywoodská herečka adoptovala společně s ex-manželem Philem Bronsteinem. Druhé dva se ale rozhodla mít sama a svého rozhodnutí nikdy nelitovala. Poté, co si Sharon doslova protrpěla sérii samovolných potratů věděla, že adopce je pro ni naprosto samozřejmou možností.

    "Lidé až nesmyslně lpí na tom, aby jejich dítě bylo to, kterému dali život. Já říkám, že není důležité, kdo vás porodí, ale kdo vás miluje a formuje z vás slušného člověka a zdravou osobnost.", říká adoptivní matka Roana Josepha, Lairda Vonneho a Quinna Kellyho.

  • Lucie Benešová

    897149:gallery:true:trueKrásná herečka, známá především ze seriálu Gympl s (r)učením omezeným  a manželka herce Tomáše Matonohy je mámou celkem čtyř dětí. Ze vztahu s Filipem Blažkem má syna Luciána, Tomášovi pak porodila dceru Laru a syna Štěpána. Kromě nich si ale osvojila také holčičku Sáru, když jí bylo 8 let.

    Lucie se stala patronkou plzeňského dětského domova Domino a když přicházela s opuštěnými dětmi do kontaktu, napadla ji jednoduchá myšlenka - proč nepomoci ještě víc? Dnes s úsměvem říká, že adoptovat Sáru bylo to nejlepší rozhodnutí v jejím životě, které vůbec mohla udělat.

  • Sandra Bullock

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Hvězda stříbrného plátna v roce 2010 dokázala, že je skutečná slečna drsňák. Nejen že obdržela Oscara, ale také ukončila svoje manželství s Jesse Gregory Jamesem a adoptovala si nádherného chlapečka tmavé pleti Louise.

    O tomto kroku uvažovali s manželem dlouhé 4 roky, ale nakonec se definitivně rozhodla po ničivém útoku hurikánu Katrina, aby adopcí pomohla alespoň jednomu z osiřelých dětí z New Orleans. A když se její manželství nedlouho poté rozpadlo, stala se svobodnou matkou.

    "Asi jsem tuhle zkušenost potřebovala, abych se mohla dát dohromady a být Louisovi tou nejlepší matkou na světě. Trávím s ním každou volnou hodinu každého svého dne. Večer už jsem sice naprosto vyčerpaná, ale vždycky mám pocit, jako bych právě prožila nejlepší den svého života.", dodává milující máma Sandra Bullock.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.