Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Faux pas: Královna módy Anna Wintour nosí jedny boty téměř 20 let.

20. září 2013 | 11:00

Šéfredaktorka světově uznávaného módního magazínu Vogue si vybudovala pověst módní guru. Nikdo ji ještě nenachytal nevkusně oblečenou nebo neupravenou. Ovšem jednu chybu přece jen udělala, nosí už téměř 20 let ty samé boty. Přesvědčte se sami.

Během posledního měsíce odstartovaly po celém světě módní show, na kterých nesmí chybět uznávané módní ikony. Jednou z nich je šéfredaktorka americké verze Vogue, která nechybí na žádné luxusní módní přehlídce.

Ledová královna Anna je známá svou tradiční vizáží - perfektně střižené mikádo, ledový pohled a semknuté rty, střídmý make-up, nenalakované nehty, sukně pod kolena a rozepínací svetříky - to je módní kat Anna Wintour. Ale i mistr tesař se někdy utne. Anna byla totiž několikrát přistižena v těch samých botech. Jak je možné, že žena, která diktuje trendy celému světu, nosí jen jeden pár bot?

Otevřené lodičky nahé barvy, ve které Anna nazouvá od roku 1994, jsou dílem šitým na míru přímo pro nožky slavné šéfredaktorky. A to nejdůležitější: Tvůrcem Anniných nejoblíbenějších bot je španělský módní návrhář Manolo Blahnik.

Anna Wintour ve svých nejoblíbenějších lodičkách z dílny Blahnika.
Autor: Reuters

Abychom celou aféru se stejnými střevíčky uvedli na pravou míru, musíme dodat, že Anna vlastní několik párů těchto univerzálních lodiček. Cena jednoho páru se pohybuje okolo 15 tisíc korun. Možná právě její kozervativnost z ní dělá ikonu, kterou se za dlouhá nepodařilo nikomu sesadit.

Anna Wintour drží ještě jedno prvenství, a to v kategorii nepříšernější šéf všech dob. Je zatím jediná krutá šéfka, o které byl napsán bestseller a na jeho motivy posléze natočen film, který možná znáte pod názvem Ďábel nosí Pradu.