Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Carla Bruni: Štvalo mě, když psali, že jsem tlustá

4. května 2013 | 10:00

Velmi osobní a zcela otevřená. Taková je zpověď, kterou poskytla Carla Bruni-Sarkozy (45) časopisu Vanity Fair. Bývalá první dáma Francie se v rozhovoru svěřuje, jak jí pomáhá terapie i proč ji trápila poporodní kila.

"Novináři umí být opravdu oškliví. Nic není přes čáru," vysvětluje modelka a herečka italského původu. "Když jsem porodila dceru Giulii, psali o mně, že jsem tlustá. Je pravda, že s dvaceti kily navíc jsem i při své vysoké postavě a širokých ramenech vypadala hrozně. Ale bolelo to."

Na pokraji sil

Dodává, že právě tohle období bylo jedním z nejnáročnějších v jejím životě. Její manžel a tehdejší prezident Francie Nicolas Sarkozy v roce 2011 dělal vše pro své znovuzvolení, a Carla tak musela zvládat péči o dceru i účast na jeho kampani.

"Byla jsem na pokraji sil. Kojila jsem každé dvě hodiny, i v noci, a přes den jsem pak musela být po boku svého muže. A přitom to poslední, co jsem chtěla, bylo, aby mě někdo fotil. Připadala jsem si jako ve válce."

Skandál Carly Bruni může stáhnout ke dnu i prezidentské ambice jejího manžela Nicolase Sarkozyho
Autor: Profimedia.cz

Když Sarkozy prezidentské volby v roce 2012 prohrál, spekulovalo se o tom, že ho Carla opustí: "To je nesmysl," říká dnes. "Nešlo mi o jeho moc, ta nám naopak spíš překážela. Být mocný není příjemné. Oslabuje vás to a musíte se neustále hlídat, abyste se jí nenechali unést."

První dáma v pytli

Jako bývalá modelka a stylová ikona mnoha žen hořce vzpomíná i na moment, kdy nadobro opouštěla prezidentské sídlo v Elysejském paláci a fotografové ji zachytili v pytlovitém kalhotovém kostýmu a obyčejném tričku: "Byly to jediné kalhoty, do kterých jsem se tehdy nasoukala!"

Vyrovnat se s obrovským tlakem Carle pomáhala psychoterapie, na kterou nedá dopustit ani dnes. "Chodím ještě častěji," usmívá se, "a asi už vždycky budu. Díky terapii vím, že nemůžu měnit ostatní, ale sebe ano. Stávám se dospělejší, moudřejší. Vrásky bez moudrosti jsou nudné."

Autor: mab