Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Největší filmové proměny: Poznali byste slavné tváře?

Maskéři umí změnit slavné herce a herečky k nepoznání.
20. března 2013 | 07:00

Make-up dokáže zázraky, zvlášť v rukách talentovaných filmových vizážistů. Z mladíka umí udělat starce, z krásky ošklivku, z člověka nestvůru i komiksovou postavu. Tohle jsou nejlepší filmové proměny - zcela bez počítačových efektů!

Charlize Theron

ve filmu Zrůda (2003)

Jihoafrická modelka a herečka se rozhodla dokázat, že za jejím úspěchem není jen krása, ale i talent, a že se nebojí žádné výzvy.

Kvůli hlavní roli v příběhu skutečné sériové vražedkyně Aileen Wuomos nejen přibrala, ale nechala se i "zošklivit" pomocí make-upu a umělých zubů. Za svůj výkon pak dokonce získala Oscara.

...
Autor: profimedia.cz, YouTube

Brad Pitt

ve filmu Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008)

Role v netradičním snímku o muži, který se narodil jako stařec a postupně mládl, znamenala pro Pitta hodiny a hodiny upravování. Nejlepší hollywoodští vizážisté vytvořili několik podob pro různé fáze hrdinova života. Efekt? Dokonale přesvědčivý.

...
Autor: profimedia.cz, YouTube

Marion Cotillard

ve filmu Edith Piaf (2007)

Krásná Francouzka si za ztvárnění legendární zpěvačky vysloužila chválu diváků i kritiků. Za jejím úspěchem spočívaly dlouhé přípravy na roli, ale pomohli jí i kostyméři a maskéři, kteří na její podobě pracovali každý den okolo pěti hodin.

...
Autor: profimedia.cz, YouTube

Heath Ledger

ve filmu Temný rytíř (2008)

Jako Joker v pokračování batmanovské série byl herec úžasně odporný a diváci si ho zamilovali. K tomu přispěl i tým vizážistů, který získal nominaci na Oscara. Zlatá soška však nakonec putovala jen k Ledgerovi - bohužel už posmrtně.

...
Autor: profimedia.cz, YouTube

Rebecca Romijn

ve filmové sérii X-Men

Role Mystique v temných komiksových filmech zajistila hollywoodské krásce slávu i místo ve snech mnoha mladých mužů. A to i přesto, že je celá modrá! Také ona při natáčení trávila v maskérně celé hodiny.

...
Autor: profimedia.cz, YouTube

Jim Carrey

ve filmu Grinch (2000)

Své si pro roli pohádkového zloducha vytrpěl i Jim Carrey, který si po dobu pěti měsíců musel nechat líbit každodenní nalepování masky, složité líčení, a ještě k tomu nosit nepříjemné kontaktní čočky. Výsledek ovšem stojí za to!

...
Autor: profimedia.cz, YouTube

Autor: mab