Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ženy na cestách: Návštěva lékárny i pařba v Marrákeši!

9. února 2013 | 07:00

Anife Vyskočilová Hassan a její kolegyně Zlatuše se vydaly do pohádek Tisíce a jedné noci. Tedy vlastně do Maroka... Co Zlata nakoupí v beduínské lékárně? A v jakém outfitu vyrazí Anife do noční Marrákeše?

Anife a Zlata se v dalším pokračování svých toulek po světě vydají do Maroka, země velkých kontrastů. Mají v plánu navštívit čtyři královská města, ale stihnou toho daleko víc.

Začnou tím, že si hned po příletu ve městě Oujda dají výtečnou kávu. A pak si projdou – zdaleka ne naposledy – nejstarší část města protkanou křivolakými uličkami se spoustou stánků s nejrůznějším zbožím, zvanou Medina. 

V dalších dnech je čeká královské město Fés, budou obdivovat modré domečky v městě Chefchaouen a prohlédnou si i noční Rabat. Ze všeho nejvíc se ale těší na Marrákeš.

Tam se jejich kroky na chvíli rozdělí. Zatímco Anife vyrazí pěšky na nákupy, Zlata zvolí pohodlnější variantu a město si projede kočárem. Navštíví i beduínskou lékárnu a odnese si z ní něco speciálního... 

V noci se dámy patřičně vyšňoří a vydají se do víru hudby a tance. Anife si oblékne svůj zbrusu nový kaftan, v němž opravdu vypadá jako princezna z pohádek Tisíce a jedné noci. Další den se přesouvají do posledního z královských měst.

Co se jim bude nejvíc líbit v místě zvaném Meknés? A na co budou ze své cesty po Maroku nejvíc vzpomínat? Dozvíte se to v neděli v 18:00 v šestém díle cestovatelského magazínu Ženy na cestách.

Autor: FTV Prima, mab